Ajankohtaista

Raumalla saa tammikuussa koronarokotuksia ajanvarauksella keskiviikkoisin

Rokotus laastari

Satakunnan hyvinvointialueen Rauman terveysaseman T0-osastolta saa tammikuussa kaikkia koronarokotuksia keskiviikkoisin ajanvarauksella, jos on oikeutettu rokotteeseen. Rokotukseen saapuvan on itse varmistettava riittävät rokotusvälit sekä rokotettavaan ryhmään kuuluminen. Koronarokotuksen rokotusvälit, kohderyhmät ja muut lisätiedot löytyvät Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen nettisivuilta.

Rokotuksia annetaan tammikuussa ajanvarauksella keskiviikkoisin klo 9–16.

Kaikki 18 vuotta täyttäneet voivat varata rokotusajan netistä osoitteesta rauma.terveytesi.fi. Lisäksi ajanvarauksen voi tehdä puhelimitse keskiviikkoisin klo 8–10 puh. 044 403 2625.

Jos rokotettava on saanut edellisen koronarokotuksen muualla kuin Rauman kaupungin koronarokotuksissa, kuten työterveydessä, toisella paikkakunnalla tai toisessa maassa, niin rokotuksesta olisi hyvä olla mukana paperinen tai digitaalinen rokotustodistus.

Varattu aika tulee esteen sattuessa peruuttaa. Jos varattua rokotusaikaa ei käytetä tai peruta, siitä peritään sakkomaksu. Peruutuksista ja muutoksista voi ilmoittaa keskiviikkoisin klo 8–10 numeroon 044 403 2625.

THL:n suositus 5-11-vuotiaiden lasten koronarokotuksista

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos suosittelee tarjoamaan jatkossa koronarokotuksia yksilöllisen harkinnan perusteella 5-11-vuotiaille lapsille, joiden sairaus tai tila saattaa altistaa heidät vakavalle koronataudille.

Muille 5-11-vuotiaille THL ei enää lääketieteellisin perustein suosittele koronarokotuksia tarjottavaksi. Heidän rokotuksiaan ei tarvitse kuitenkaan heti keskeyttää. THL suosittelee, että etenkin jo aloitetut rokotussarjat voi täydentää loppuun saakka.

Lasten koronarokotuksiin liittyen voi olla yhteydessä neuvolan terveydenhoitajiin maanantaista perjantaihin puhelinajalla klo 11.30-12.15. Terveydenhoitajien numerot löytyvät Rauman kaupungin sivuilta rauma.fi.