Ajankohtaista

Rauman kaupunki ottaa käyttöön sähköisen lomakepalvelun

Älypuhelin miehen kädessä.

Rauman kaupunki ottaa käyttöön vaiheittain sähköisen lomakepalvelun, joka korvaa PDF-muotoiset käsin täytettävät paperilomakkeet. Ensimmäisenä julkaistaan Rauman seudun jätehuoltolaitoksen lomakkeet.

– Haluamme lisätä digitaalisten palveluidemme tarjontaa. Sähköinen asiointi helpottaa ja nopeuttaa tiedonkäsittelyä. Lomakkeet voi jatkossa täyttää ja lähettää sähköisesti, ja ne saapuvat käsittelijälle heti. Jos lomakkeiden sähköinen käyttö ei ole kuitenkaan mahdollista, ne voi myös tulostaa, täyttää käsin ja postittaa lomakkeesta löytyvään osoitteeseen, viestintäpäällikkö Raija Lehtorinne kertoo.

Lomakkeet voi täyttää ja lähettää tietokoneen lisäksi myös mobiililaitteilla. Lisäksi liitteiden lisääminen on mahdollista. Liitetiedostoissa sallitaan Office- ja OpenOffice-dokumentit sekä kuva-, teksti- ja PDF-tiedostot.

Osa sähköisistä lomakkeista vaatii vahvan tunnistautumisen Suomi.fi-palvelun kautta. Kirjautua voi joko verkkopankkitunnistuksen, varmennekortin tai mobiilivarmenteen avulla. Lomakkeet ovat ulkonäöltään yhdenmukaisia ja saavutettavia, ja ne ovat saatavilla sekä suomeksi että englanniksi.

Sähköiset lomakkeet löytyvät kootusti kaupungin nettisivuilta osoitteesta rauma.fi/sahkoisetlomakkeet sekä yksiköiden omilta sivuilta.

Palvelun tuottaa Tagnile Oy:n ePalvelu.