Ajankohtaista

Rauman vesi- ja jätehuollon häiriöistä ilmoitetaan kaupunkilaisille jatkossa myös tekstiviesteillä

Älypuhelin miehen kädessä.

Rauman Vesi ja Rauman seudun jätehuoltolaitos ovat ottaneet käyttöön Blue Idea Finland -palvelun. Sen kautta lähetettävillä tekstiviesteillä voidaan tiedottaa alueellisesti niille kaupunkilaisille, joita mahdollinen vesi- tai jätehuollon häiriötilanne koskee.

– Tekstiviestien avulla saamme jaettua nopeasti tietoa esimerkiksi vesikatkoista ja -häiriöistä sekä niiden päättymisestä. Myös jäteastioiden tyhjennysten mahdollisista viivästyksistä voidaan ilmoittaa alueittain, Rauman Veden liikelaitosjohtaja Jukka Vastamäki kertoo.

Häiriö- ja ongelmatilanteista kertovat tekstiviestit lähetetään automaattisesti yli 16-vuotiaille raumalaisille, joiden puhelinnumerot ja osoitteet ovat julkisia. Jos puhelin on rekisteröity esimerkiksi yrityksen käyttöön tai numero on salainen, ilmoitukset tulee tilata erikseen Rauman Veden tai Rauman seudun jätehuoltolaitoksen nettisivujen kautta.

– Rauman Veden ja Rauman seudun jätehuoltolaitoksen nettisivuilta löytyy myös häiriökartta, Vastamäki sanoo.

Tekstiviestipalvelun voi halutessaan kytkeä pois päältä. Ohjeet omien tietojen päivittämiseen löytyvät Rauman Veden ja Rauman seudun jätehuoltolaitoksen nettisivuilta.