Rauman kaupungilla on käytössä sähköinen Timmi-varauskalenteri, jota kaupunkilaiset voivat käyttää kulttuuri- ja nuorisotilojen, liikuntasalien, varaustupien ja vuokraveneiden varaamiseen. Varauskalenteriin pääsee osoitteesta rauma.fi/timmi.

Varaustilannetta voi tarkastella kirjautumatta, mutta varauksen tai hakemuksen tekeminen vaatii järjestelmään kirjautumisen.

Liikuntatiloja varataan eniten

Liikuntasihteeri Auli Kourun mukaan tilavarauskalenteri on raumalaisille tuttu, ja sitä osataan hyödyntää hyvin. Liikuntatiloja varataan järjestelmän kautta ahkerasti.

Yksityishenkilö voi tehdä hakemuksen vain liikuntasaleihin. Suorat varaukset voi tehdä beach volley- ja tenniskentille.

– Osallistuvan budjetoinnin ideointivaiheessa esitettiin toive talviharjoitteluhallin käyttövuorot -sivuston perustamisesta. Timmistä voi selata hallin tiloja ja katsoa varauksia. Kaupunkilaiset eivät kuitenkaan voi tehdä talviharjoitteluhalliin varauksia, koska se on useimmiten varattu seura- ja koululaiskäyttöön, Kouru kertoo.

Talviharjoitteluhallin ja harjoitusjäähallin mahdollisista vapaista yleisövuoroista ilmoitetaan liikuntapalvelujen nettisivujen yleisövuorot-sivulla.

– Talviharjoitteluhallissa voi käydä juoksemassa arkisin klo 7–16, mikäli Timmin kalenterissa on silloin vapaata. Arki-illat ja viikonloput ovat seurakäytössä, pois lukien mahdolliset yleisövuorot, Kouru muistuttaa.

Järjestelmää päivitetty hiljattain

Timmi-järjestelmän uusi versio otettiin Raumalla käyttöön viime viikolla. Uudistuksen tarkoitus on parantaa käyttäjäystävällisyyttä.

– Nyt järjestelmästä näkee myös muun muassa tilojen kuvat sekä sijaintitiedot, Kouru lisää.

Osallistuvan budjetoinnin ideointivaihe toi esiin ehdotuksia, jotka on jo huomioitu kaupungin suunnitelmissa tai toiminnassa. Näistä aiheista kerrotaan vuoden mittaan ajankohtaisuutisten ja sosiaalisen median välityksellä. Vuoden 2023 aikana toteutetaan 10 Mnuu huki -ehdotusta, joista tiedotetaan erikseen.