Syyskauden varhaiskasvatuspaikkojen haku on käynnissä sunnuntaihin 17.3. asti. Jos lapsella on jo voimassa oleva varhaiskasvatuspaikka, paikkaa ei tarvitse hakea uudelleen.

Haku tehdään ensisijaisesti eAsiointi-palvelun sähköisellä varhaiskasvatushakemuksella. Jos kirjautuminen sähköiseen varhaiskasvatushakemusjärjestelmään ei ole mahdollista, paikkaa voi hakea myös sähköisellä lomakkeella, joka ei vaadi tunnistautumista. Lomakkeen voi lähettää joko sähköisesti tai tulostaa, täyttää käsin ja postittaa lomakkeesta löytyvään osoitteeseen. Paperilomakkeita voi noutaa myös palvelupiste Pyyrmanista osoitteesta Valtakatu 2 A.

Varhaiskasvatuspaikkaa voi toivoa tietystä päiväkodista. Toive perhepäivähoitajasta kirjoitetaan hakemuksen lisätietoihin. Hakemuksessa valitaan myös sopiva varhaiskasvatusaika sekä osa- tai kokopäiväinen varhaiskasvatus.

Päätökset elo- ja syyskuun paikoista toimitetaan perheille sähköisesti eAsiointiin viimeistään kesäkuun alussa. Sähköpostiosoitteen puuttuessa päätös toimitetaan kotiin kirjeenä.

Yksityisen varhaiskasvatuksen päiväkotipaikkoja haetaan suoraan yksityiseltä palveluntuottajalta. Yksityisessä päiväkotihoidossa on käytettävissä palveluseteli, jota voi hakea Rauman kaupungilta heti, kun paikka yksityisessä päiväkodissa on varmistunut.

Jos lapsella on hakemus myös kunnalliseen varhaiskasvatukseen, hakemus peruuntuu perheen hyväksyessä paikan yksityisessä palvelusetelipäiväkodissa.

Varhaiskasvatuspaikkoihin liittyvät mahdolliset tiedustelut voi tehdä sähköpostitse osoitteeseen varhaiskasvatus@rauma.fi tai puhelimitse numerosta 040 1729 455.