Rauman museon kokoelmien kartunta

Museon kokoelmat karttuvat pääosin lahjoituksin. Lahjoitusten vastaanotto perustuu museon kokoelmapolitiikkaan. Museo ei vastaanota kaikkea sille tarjottua aineistoa. Vastaanottopäätökseen vaikuttaa aineiston soveltuvuus museon kokoelmaan ja se, onko kokoelmissa ennestään vastaavanlaista aineistoa.

Museo on kiinnostunut kaikesta omaan aihealueeseensa liittyvästä materiaalista. Aineisto voi olla aivan uuttakin. Tärkeintä on aineistoon liittyvä tarina ja taustatiedot, ei ikä tai ulkomuoto. Milloin, missä, miksi ja kuka ovat keskeisiä kysymyksiämme.

Mikäli haluat lahjoittaa museoon esineitä, valokuvia tai arkistoaineistoja, ota rohkeasti yhteyttä!

Lisätietoja antaa

Rauman taidemuseon kokoelmien kartunta

Rauman taidemuseon kokoelmat karttuvat pääosin lahjoituksin. Mikäli olet kiinnostunut lahjoittamaan meille teoksen, pyydämme olemaan yhteydessä ensin henkilökuntaamme. Kaikkia kokoelmalahjoituksia ja -hankintoja ohjaa kokoelmaohjelma, ja jokainen teos tarkistetaan huolellisesti ennen sen liittämistä osaksi Rauman kaupungin kokoelmia.

Lahjoitusten lisäksi hankimme teoksia vuosittain Karhulan rahaston taidekokoelmaan. Eevi ja Jalmari Karhulan rahaston tarkoituksena on tukea raumalaisaiheista taidetta käsittävän Karhulan rahaston taidekokoelman kehittämistä, Länsi-Suomen opiston toimintaa sekä Eurajokilaakson historiankirjoitusta varten perustettua rahastoa. Hankintaesityksiä tehdään noin kerran vuodessa. Rahastoa hallinnoi Rauman kaupunki

Lisätietoja antaa

Tutustu myös