Ajankohtaista

Elämyksellinen Joulevangeeljum-musiikkinäytelmä ihastuttaa Vanhassa Raumassa 15.–16.12.

Joulevangeeljum-musiikkinäytelmän kohtaus ja yleisöä Vanhalla Raatihuoneella.

Joulevangeeljum-musiikkinäytelmä täyttää Vanhan Rauman kadut perjantaina 15.12. klo 18 ja lauantaina 16.12. klo 16 ja klo 19. Yhden esityksen kesto on noin kaksi tuntia. Näytökset ovat kaikille avoimia ja maksuttomia. Kenraaliharjoitusta voi seurata torstaina 14.12. klo 17 alkaen.

Näytelmä toteutetaan kulkueena, joka kiertää neljällä kohtauspaikalla Vanhassa Raumassa. Esitykset alkavat Vanhan Raatihuoneen edustalta osoitteesta Kauppakatu 13.

– Odotamme paikalle tällä kertaa lähes 10 000 katsojaa. Viime vuoteen verrattuna meillä on nyt yksi esityspäivä lisää, jotta vältytään ruuhkilta ja kaikki saavat nauttia upeasta Joulevangeeljum-elämyksestä, museo- ja kulttuurijohtaja Risto Kupari kertoo.

Musiikkinäytelmän tunnelmaan pääsee tänä vuonna mukaan myös radion välityksellä. Radio Ramona mahdollistaa näytelmän kuuntelemisen ja seuraamisen lauantaina 16.12. klo 16 alkavan esityksen ajan.

– Radioinnin kautta saamme välitettyä musiikkinäytelmän tarinaa ja henkeä myös niille, jotka eivät syystä tai toisesta pääse katsomaan esitystä paikan päälle. Esityspaikoilla kiertää reportteri, joka kerää haastatteluja ja jakaa tunnelmia kulkueesta. Radio Ramona lähettää esityksen jälkikäteen tallenteena, joten näytelmää voi fiilistellä vielä uudelleen joulun lähestyessä, Kupari sanoo.

Lisäksi Satakunnan Kansa tarjoaa asiakkailleen striimauksen Joulevangeeljum-musiikkinäytelmästä lauantaina 16.12. klo 19.

Näytelmän tuotannossa on mukana yli 80 taustahenkilöä, joiden tehtäviin kuuluvat esimerkiksi tekniikan tuotanto, liikenteenohjaus, järjestyksenvalvonta, lavanrakentaminen, puvustus ja takahuonetarjoilut. Esiintyjäkaartissa on noin 300 henkilöä. Mukana on muun muassa yhdeksän kuoroa, kolme soittokuntaa, bändi, näyttelijöitä ja tanssijoita.

– Joulevangeeljumin kaltainen kokonaisuus ei syntyisi ilman vapaaehtoisten ja ammattilaisten vahvaa verkostoa, Kupari lisää.

Vastaavan kulttuurituottajan Outi Lehtorinteen mukaan tanssi- ja kuororooleihin on saatu mukaan paljon uusia lapsia.

– Olemme erittäin kiitollisia, että jälleen kerran valtava määrä vapaaehtoisia tekijöitä ja esiintyjiä on lähtenyt mukaan joulunäytelmän tuotantoon. Tämä on aidosti koko kaupungin yhteinen jouluelämys, Lehtorinne iloitsee.

Mittava tapahtumakokonaisuus aiheuttaa muutoksia keskusta-alueen liikennejärjestelyihin. Poikkeuksista ja pysäköintimahdollisuuksista tiedotetaan lähempänä ajankohtaa.

Joulevangeeljum-musiikkinäytelmä on Rauman kaupungin vuonna 2021 tilaama teos, jonka kaupunki tuottaa. Musiikkinäytelmän ensiesitys oli vuonna 2022. Näytelmän on käsikirjoittanut Arto Myllärinen ja säveltänyt Lasse Heikkilä. Ohjauksesta vastaavat Arto Myllärinen ja Ani Hassinen.

pitsikaupunginjoulu.fi