Ajankohtaista

Ensimmäistä kertaa järjestetty YOUTH OF SAVILA ylitti odotukset

Youth of Savila -konsertti Pitsiviikolla.

Keskiviikkona 27.7. Savilanpuistossa järjestettiin Pitsiviikon nuortentapahtuma YOUTH OF SAVILA. Tapahtumassa esiintyivät lähialueen nuorten bändit RVRSD, Last Farewell ja Bloody Moon sekä poptähti Robin Packalen. Järjestelyistä vastasivat Rauman kaupungin kulttuuripalvelut, nuorisopalvelut ja Nuorisovaltuusto.

Ilmainen konsertti veti Savilanpuiston täyteen, ja innokkaimmat fanit olivatkin varaamassa paikkojaan lavan edestä jo puolen päivän aikaan. Alustavan arvion mukaan paikalla oli yli tuhatpäinen yleisö.

Suuresta yleisömäärästä huolimatta tapahtuman järjestelyt olivat onnistuneet.

– Kaikki sujui suunnitelmien mukaan, ja positiivista palautetta on saatu niin esiintyjiltä, juontajilta kuin yleisöltäkin. Tapahtuman suosio jopa hieman yllätti, vastaava kulttuurituottaja Leila Stenfors kertoo.

Myös nuorisopäällikkö Rea Poikonen pitää tapahtumaa erittäin onnistuneena.

– Nuoria oli paikalla erityisen runsaslukuinen joukko. Heille suunnattuihin tapahtumiin on nyt haluttu panostaa ja on hienoa, että kohderyhmä myös löysi paikalle. Toki paikalla oli paljon myös vanhempaa väkeä mutta ainakin lavan edusta oli nuorisoa täynnä, Poikonen iloitsee.

– Koko konsertti suunniteltiin yhdessä nuorten kanssa heidän toiveittensa mukaan esiintyjiä myöten. Oli myös mahtavaa antaa nuorten bändeille mahdollisuus päästä soittamaan isolle lavalle suuren yleisön eteen. Tavoitteena on että vastaava nuortentapahtuma voitaisiin ottaa osaksi Pitsiviikon ohjelmaa myös tulevaisuudessa, Poikonen jatkaa.

Seuraava isompi nuortentapahtuma on elokuun 20. päivä Otanlahdessa järjestettävä hengailutapahtuma OtaChill, jonne on myös tulossa nimekkäitä esiintyjiä.

Pitsiviikolla Savilanpuiston lavalla nähdään vielä torstaina Pitsimissikilpailu ja Rauman Soittokunta sekä perjantain Mustan Pitsin Yönä AT’s Roots & Ramblin’, Eva + Manu ja Pete Parkkonen.

Pitsiviikon muu ohjelma ja tapahtumainfo löytyvät osoitteesta www.pitsiviikko.fi