Ajankohtaista

Joulevangeeljum-musiikkinäytelmä oli hitti – tapahtuma keräsi 6500 katsojaa

Joulevangeeljum-musiikkinäytelmän kulkue Kauppatorilla.

Joulevangeeljum-musiikkinäytelmä esitettiin Raumalla ensimmäistä kertaa Suomessa lauantaina 17.12. Kenraaliharjoituksia ja kahta esitystä oli seuraamassa talvisessa säässä yhteensä 6500 katsojaa.

– Tapahtuma onnistui upeasti ja väkimäärä ylitti odotuksemme. Musiikkinäytelmästä on saatu paljon hyvää palautetta. Kiitos kaikille mukana olleille, niin esiintyjille, talkoolaisille, tekniikkavastaaville kuin yleisöllekin. Lämpimät kiitokset myös joulukaupungin projektitiimille, joka on puurtanut ahkerasti koko vuoden. Tämä ainutlaatuinen kokonaisuus tehtiin yhdessä, kaupunkikehitysjohtaja Satu Saarinen hehkuttaa.

Musiikkinäytelmään osallistui yhteensä noin 250 esiintyjää ja 50 tuotantoryhmään kuuluvaa henkilöä. Jokaisella oli kokonaisuuden onnistumisen kannalta merkittävä rooli.

– Esiintyjät heittäytyivät rooleihinsa hienosti. Saimme nauttia spektaakkelimaisesta esityksestä ja mahtavasta livemusiikista paikallisten orkestereiden, bändien ja kuorojen voimin. Tästä on hyvä lähteä rakentamaan Pitsikaupungin joulun jokavuotista perinnettä, Saarinen iloitsee.

Joulevangeeljum-musiikkinäytelmän käsikirjoitti ja ohjasi Arto Myllärinen. Sävellyksestä vastasi Lasse Heikkilä.

Näytelmään kuului neljä kohtausta, jotka esitettiin Vanhalla Raatihuoneella, Kalatorilla, Pyhän Kolminaisuuden kirkon raunioilla ja Rauman Pyhän Ristin kirkon piha-alueella. Yleisö liikkui kohtauspaikalta toiselle verokuoron esiintyjien johtamassa kulkueessa.

Esityksen tuotti Rauman kaupunki. Musiikkinäytelmän kustannuksista vastaavat yhteistyössä Rauman kaupunki ja Rauman seurakunta.