Ajankohtaista

Karin kampuksen katu- ja vesihuoltourakka laajenee Sahankadulle 25.8. alkaen

Tietyömaan liikennemerkki

Karin kampuksen alueella tehdään parhaillaan päällystystöitä Aittakarinkadulla välillä Alfredinkatu-Hankkarintie. Katu- ja vesihuoltotyöt alkavat Sahankadun länsipäässä torstaina 25.8.

– Sahankadun osuus saneerataan kokonaisuudessaan Nortamonkadulle asti. Liikenne sallitaan kaivettavalla katuosuudella varovaisuutta ja liikennesääntöjä noudattaen, rakennuttajainsinööri Leena Ruusu-Viitanen kertoo.

Jalankulkijat voivat käyttää nykyistä jalkakäytävää, ja pyöräily on sallittu kadun eteläreunalla. Kulkusiltoja asennetaan tarvittaessa.

Tonteille ajo on sallittu rakennettavalla katuosuudella. Myös pelastusajoneuvoille turvataan kulku molempiin suuntiin Sahankadulla.

– Urakan yhteydessä rakennetaan alueen valaistusta, operaattoriputkituksia, kaapelointeja, kaukolämpöä sekä tehdään uusia pintarakenteita ja istutuksia, Ruusu-Viitanen sanoo.

Sahankadulla työt jatkuvat talveen saakka. Aittakarinkatu avataan liikenteelle syksyn aikana, kun ajoratamaalaukset ja kiveystyöt saadaan valmiiksi. Asiasta tiedotetaan tarkemmin lähempänä ajankohtaa.

– Aittakarinkadun eteläreunan kevytliikenneväylä voidaan kuitenkin ottaa käyttöön vasta, kun kampus valmistuu, Ruusu-Viitanen lisää.

Liikennejärjestelyt muuttuvat alueella työn edetessä, ja niistä tiedotetaan erikseen.

Karin kampuksen katu- ja vesihuoltourakka valmistuu lokakuussa 2023. Urakoitsijana toimii Maarakennus Jalonen Oy.