Ajankohtaista

Karin kampuksen katu- ja vesihuoltourakka sulkee osan Sahankadusta 7.11. alkaen

Tietyömaan liikennemerkki

Karin kampuksen alueella tehdään katu- ja vesihuoltotöitä. Sahankatu suljetaan liikenteeltä maanantaista 7.11. alkaen välillä Nortamonkatu–Alfredinkatu.

– Jalankulkijat ja pyöräilijät taluttaen voivat käyttää nykyistä jalkakäytävää katualueen eteläreunalla varovaisuutta noudattaen. Kulkusiltoja asennetaan tarvittaessa, rakennuttajainsinööri Leena Ruusu-Viitanen kertoo.

Tonteille ajo sallitaan Nortamonkadun kautta suljetulla katuosuudella Nortamonkadun puoleisille kiinteistöille. Muuten Sahankadulle tulee ajaa Alfredinkadun kautta. Pelastusajoneuvojen kulku turvataan Alfredinkadun ja Hankkarintien pelastustien kautta.

Katuosuus avataan liikenteelle 18.11. Työt Sahankadulla jatkuvat talveen saakka, ja katuosuus saneerataan Nortamonkadulle asti.

Vesihuoltolinjoja ja katurakenteita saneerataan ensi vuonna seuraavilla kampusalueen katuosuuksilla:

  • Alfredinkadulla välillä Aittakarinkatu–Sahankatu
  • Karisuonkadun liittymäosuus Alfredinkadulle

– Hankkarintien rampin eli Hankkarintien ja Sahankadun välisen ajoyhteyden rakentaminen alkaa, kun pelastuslaitoksen toiminta Sahankadun tiloissa päättyy, Ruusu-Viitanen sanoo.

Urakan yhteydessä rakennetaan myös kampuksen alueen valaistusta, operaattoriputkituksia, kaapelointeja ja kaukolämpöä sekä tehdään uusia pintarakenteita ja istutuksia.

Liikennejärjestelyt muuttuvat alueella työn edetessä, ja niistä tiedotetaan erikseen.

Karin kampuksen katu- ja vesihuoltourakka valmistuu lokakuussa 2023. Urakoitsijana toimii Maarakennus Jalonen Oy.