Ajankohtaista

Karin kampuksen vesihuoltotyöt viivästyvät – Sahankatu toistaiseksi osittain suljettu

Tietyömaan liikennemerkki

Karin kampuksen alueella tehdään katu- ja vesihuoltotöitä. Sahankadulta on löytynyt kaivutyön yhteydessä haitta-ainepitoista maa-ainesjätettä, mikä viivästyttää töitä noin kahdella viikolla. Sahankatu on toistaiseksi suljettu välillä Nortamonkatu–Alfredinkatu. Katu oli tarkoitus avata liikenteelle perjantaina 18.11.

– Maaperän pilaantuneisuus ja puhdistustarve arvioidaan lähipäivinä. Sen myötä selviää myös tarkempi aikataulu kadun avaamisen suhteen. Vesihuoltotöitä päästään tämän hetken arvion mukaan jatkamaan 28.11. alkaen. Viivästys ei vaikuta urakan kokonaisaikatauluun, rakennuttajainsinööri Leena Ruusu-Viitanen kertoo.

Tonteille ajo sallitaan Nortamonkadun kautta suljetulla katuosuudella Nortamonkadun puoleisille kiinteistöille. Muuten Sahankadulle tulee ajaa Alfredinkadun kautta. Pelastusajoneuvojen kulku turvataan Alfredinkadun ja Hankkarintien pelastustien kautta.

Jalankulkijat ja pyöräilijät taluttaen voivat käyttää nykyistä jalkakäytävää katualueen eteläreunalla varovaisuutta noudattaen.

Työt Sahankadulla jatkuvat talveen saakka. Katuosuus saneerataan Nortamonkadulle asti.

Karin kampuksen katu- ja vesihuoltourakka valmistuu lokakuussa 2023. Urakoitsijana toimii Maarakennus Jalonen Oy.