Rauman kaupunginpuutarhan kahdessa vanhassa kasvihuoneessa asustelee tänä talvena noin 200 lammasta. Lampaat ovat vieneet raumalaisten sydämet mennessään, joten lampoloissa järjestetään avoimet ovet -tapahtuma 16.–17.12. klo 13–18.

– Lampaat ottavat vieraat ja rapsutukset ilolla vastaan. Kerron mielelläni myös lampurin työstä ja lampaiden kuulumisista kävijöille, lampuri Sari Vuorre sanoo.

Avoimet ovet -tapahtumassa on myynnissä glögiä sekä joulupipareita ja -torttuja, joiden tuotto menee lampaiden hyväksi. Lisäksi piha-alueella on pienimuotoiset joulumyyjäiset – myynnissä on esimerkiksi huovutustöitä ja joulukortteja.

– Viikonlopun aikana lampoloissa saattaa kuulla myös suloista piipitystä, nimittäin muutama pieni tipukin pääsee tutustumaan tiloihin. Avoimien ovien aikana lampaiden talvisuojien yhteydessä saattaa olla pieni kanalakin, Vuorre kertoo.

Wihertoimen puistotyönjohtaja Päivi Luotonen on mielissään sujuvasta yhteistyöstä lampurin kanssa.

– Tyhjillään olleet kasvihuoneet eivät olisi voineet saada parempia vuokralaisia. Tällainen yhteistyö on mahtavaa ja antoisaa niin meille kuin kaupunkilaisillekin. Suuret kiitokset Sarille. Hienoa, että avoimet ovet -tapahtuma toteutuu, Luotonen iloitsee.

Niittyvilla-lampolat sijaitsevat osoitteessa Kasvitarhanpolku 1. Tapahtumaan saapuvat voivat pysäköidä autojaan kiinteistön piha-alueella oleville pysäköintipaikoille viikonlopun tapahtuman aikana. Avoimet ovet -tapahtumassa on mukana työkoiria, joten kävijöiden tulee jättää omat koirat kotiin.

Lampuri Sari Vuorre muistuttaa, että tilat eivät ole normaalisti yleisölle avoimia. Kasvihuoneet on varustettu hälytysjärjestelmällä.

Lampaita kaupunginpuutarhan lampolassa.
Lampolat somistetaan tapahtuman ajaksi tunnelmallisilla valaistuksilla. Myös joulukuuset ilahduttavat lampaita ja tapahtumakävijöitä.