Koululaisten iltapäivätoiminta alkaa koulujen alkaessa torstaina 10.8. Iltapäivätoiminta tarjoaa 1.- ja 2.-luokkalaisille sekä erityisen tuen piirissä oleville lapsille mahdollisuuden viettää monipuolista ja turvallista iltapäivää koulupäivän jälkeen.

Iltapäivätoimintaa järjestetään koulupäivinä klo 11–17. Toimipaikat ovat joko kouluissa tai niiden välittömässä läheisyydessä sekä yksityisten palveluntuottajien toimitiloissa.

– Lapset, joille on myönnetty koulukuljetusetu, voivat käyttää etuutta siirtyessään oman koulun tai väestörekisteritiedoissa olevan osoitteen lähinnä olevaan iltapäivätoimintaan. Huoltajien vastuulle jää huolehtia lapsen kuljettaminen iltapäivätoiminnasta kotiin, iltapäivätoiminnan esimies Jutta Liiten kertoo.

Toiminta on monipuolista ohjattua ja valvottua vapaa-ajan viettoa ohjaajien ja toisten lasten seurassa, ja siihen sisältyy myös välipala.

– Tänä vuonna iltapäivätoimintaa on hakenut reilut 460 lasta ja toimintaa järjestetään 15 eri toimipaikassa yhteensä 17 eri ryhmässä. Lähes kaikki toimipaikat ovat täynnä. Muutamassa paikassa on lapsia jonossa, Liiten sanoo.

Mikäli lapselle vielä tarvitaan iltapäivätoimintapaikkaa, voi mahdollisia peruutuspaikkoja kysyä iltapäivätoiminnan esimieheltä Jutta Liiteniltä, puh. 044 793 5172 tai iltapäiväkerhon ohjaajalta Marika Salmiselta, puh. 044 403 6168.

Iltapäivätoimintaa järjestävät Raumalla Rauman kaupungin lisäksi Rauman normaalikoulu ja Rauman Avokas ry.