Ajankohtaista

Lapin Löylypäiviä vietetään 5.–7.8.

Lapin löylypäivät

Vireä Lappi ry järjestää Rauman Lapissa vietettävät Lapin Löylypäivät 5.–7.8. kahden vuoden tauon jälkeen. Viikonlopun aikana Lapin kylän alueella järjestetään monenlaista ohjelmaa kaikenikäisille. Osana Löylypäiviä lauantaina aamupäivällä 6.8. pidetään Patolammen partaalla –tapahtuma, joka on suunnattu erityisesti lapsiperheille.

– Patolammen partaalla tarjoilee muun muassa paikallisten yhdistysten järjestämää ohjelmaa, lastenmusiikkiorkesteri Sähköankeriaan esitys, Pallo-Iirojen Mini-Iirolandia ja tietysti perinteisesti Löylyemännän ja -isännän julkistus. Lauantain Löylyfestareille yleisö voi ottaa omat piknikeväät mukaan ja tulla nauttimaan musiikista. Molempiin tapahtumiin on vapaa pääsy, Vireä Lappi ry:n Suvi Lamminen kertoo.

Viikonlopun aikana pääsee tutustumaan myös esimerkiksi Lapin Kotiseutumuseoon, osallistumaan Löylyhölkkään tai tanssimaan Salamakalliolla Löylyhumpan merkeissä. Lisäksi ohjelmassa on erilaisia näyttelyitä ja kirppiksiä.

Ohjelmaa ovat järjestämässä Vireä Lappi ry:n lisäksi monet paikalliset yhdistykset, yritykset ja yksityishenkilöt.

Löylypäivien paperinen ohjelmaesite on jaettu lappilaisiin kotitalouksiin. Ohjelmaan voi lisäksi tutustua Löylypäivien Facebook-sivulla ja Instagramissa @lapinloylypaivat.