Ajankohtaista

Lumen-valotaidetapahtuma sai raumalaiset liikkeelle – näyttävyydessä onnistuttiin

Valotaideteos Celestial Radiance Lumen-valotaidetapahtumassa.

Neljättä kertaa järjestetty Lumen-valotaidetapahtuma tarjosi valo- ja väriloistoa Raumalla 10.–13.1. Upeat 12 valotaideteosta levittäytyivät keskustan alueelle – Rauman taidemuseolta uudelle Karin kampukselle asti.

– Tapahtumasta saatu kävijäpalaute on ollut lähes yksinomaan positiivista. Ihmiset tykkäsivät kulkea kaupungissa, ja monilla oli mukana koko perhe sekä koiratkin. Mukavat talvikelit suosivat tapahtumaa, eikä ongelmia ilkivallan tai laitteiden osaltakaan ilmennyt, museo- ja kulttuurijohtaja Risto Kupari kertoo.

Kuparin mukaan kokonaiskävijämäärää on vaikea arvioida, mutta yksittäisistä kohteista teatterin edustalla esillä ollut Tanssivat vedet -teos tavoitti jopa 20 000 kävijää.

– Päivittäiset kävijämäärät olivat 20–25 prosenttia suurempia kuin viime vuonna, Kupari arvioi.

Valotaidetapahtuman toteuttivat yhteistyössä Rauman Energia, Osuuskauppa Keula ja Rauman kaupunki.

– Tänä vuonna panostimme erityisesti näyttävyyteen. Koko Lumen-tiimi teki loistavaa työtä ja tässä todella onnistuttiin. Pääsponsorina Rauman Energia halusi olla aiempaa enemmän esillä. Pop up -telttamme sai hienon vastaanoton ja siitä tuli suosittu taukopaikka. Tästä on mukava lähteä suunnittelemaan ensi talven tapahtumaa, Rauman Energian asiakkuusjohtaja Lauri Tuomola kiittelee.

– Osuukauppa Keulalla oli ilo olla mukana Lumen-tapahtumassa. Kokonaisuus on kehittynyt vuosittain ja se tarjoaa uusia elämyksiä kaikenikäisille kävijöille, Johanna Sainio sanoo.

Tarkemmat tiedot teosten ja valaisukohteiden toteuttajista löytyvät osoitteesta www.lumenrauma.fi/.