Rauman kaupunki osallistuu jälleen Pidä Saaristo Siistinä ry:n Mahanpuruja muovista -kampanjaan, jonka tavoitteena on vähentää muoviroskien ja tupakantumppien kulkeutumista vesistöihin.

Eri puolilla kaupunkia sijaitseviin kaivonkansiin asennetaan maanantaina 24.7. yhteensä 10 värikästä kalakuvioista tarraa. Tarroja kiinnitetään muun muassa Suvitien varrelle, Nortamonkadulle, Rauman teatterin edustalle ja liikennepuistoon. Kaivonkansitarrat ovat esillä 14.8. asti.

– Luontoon hapertumaan heitetty kierrätettävä roska on hukkaan heitetty resurssi. Kampanjalla haluamme korostaa, että jokainen meistä voi toimia roskaantumisen vähentämiseksi, Pidä Saaristo Siistinä ry:n projektipäällikkö Jutta Vuolamo sanoo.

Mahanpuruja muovista -kampanja käynnistyy viidettä kertaa. Tänä kesänä katukaivoja merkitään värikkäillä kalakuvilla yhteensä 15 kaupungissa. Mukana kampanjassa ovat Espoo, Helsinki, Vanta, Kauniainen, Kemi, Joensuu, Lahti, Oulu, Parainen, Pori, Rauma, Riihimäki, Salo, Tampere ja Turku.

Kampanja on osa laajaa, seitsemänvuotista PlastLIFE-hanketta, jonka tavoitteena on kestävä muovien kiertotalous Suomessa vuoteen 2035 mennessä.