Ajankohtaista

Markkinaoikeus sallii Karin kampuksen palveluntuottajasopimuksen tekemisen

Karin kampus ulkoa marraskuussa 2023.

Rauman kaupunginhallitus on valinnut 20.11.2023 Karin kampuksen ateria-, puhtaus-, kahvila-, lipunmyynti- ja tapahtumatarjoilupalveluiden tuottajaksi ISS Palvelut Oy:n. Kilpailutukseen tarjouksensa jätti myös RTK-Palvelu Oy, joka on valittanut päätöksestä markkinaoikeuteen. Rauman kaupunki on toimittanut markkinaoikeuteen oman vastineensa.

Markkinaoikeus on antanut 4.1.2024 välipäätöksen, jolla se sallii Karin kampuksen palvelujen hankintaa koskevan päätöksen täytäntöönpanon. Oikeuden mukaan valituksenalaisen täytäntöönpanon kieltämisestä aiheutuisi yleisen edun kannalta sekä Rauman kaupungin ja ISS Palvelut Oy:n oikeuksille suurempaa haittaa kuin kieltämisen edut olisivat.

– Olemme tyytyväisiä, että saamme nyt käynnistää yhteistyön ISS Palvelut Oy:n kanssa. Edessä on vielä paljon työtä, jotta palveluntuotanto toimii mutkattomasti ennen Karin kampuksen avaamista, toimialajohtaja Sari Salo toteaa.

Kampuksen palveluntuottajakilpailutus oli avoinna 3.10.–10.11.2023. Määräaikaan mennessä tarjouksen jättivät ISS Palvelut Oy ja RTK-Palvelu Oy. Kokonaistaloudellisesti edullisimman tarjouksen valintaperusteena oli halvin hinta. ISS Palvelut Oy:n vertailuhinta oli 6,8 miljoonaa euroa ja RTK-Palvelu Oy:n 9,2 miljoonaa euroa.

Liikunta-, vapaa-aika- ja koulukeskus Karin kampukseen kuuluvat uimahalli, Hj. Nortamon peruskoulu, kansalaisopisto sekä siihen sisältyvät kuvataide- ja teatterikoulut, musiikkiopisto, liikuntahalli ja nuorison kokoontumistila. Vuoden 2024 elokuussa käyttöön otettavan kampuksen kustannusarvio on noin 75,4 miljoonaa euroa.