Ajankohtaista

Museokävijöille tarjotaan Tammikahvit Rauman taidemuseossa ja Marelassa

Flora_Danica_Lönnströmin_mediakuva

Rauman taidemuseo ja Rauman museon Marela ovat mukana loppuviikolla järjestettävässä Tammikahvit-tapahtumassa. Museokävijät pääsevät kahvittelemaan loppiaisen tienoilla kaikkiaan neljässä raumalaisessa museossa.

Taidemuseossa kahvitarjoilu sisältyy pääsylipun hintaan torstaina 5.1. klo 12–16. Museossa on esillä kuvanveistäjä Petri Eskelisen näyttely Replikaatiokriisi sekä raumalaisen taidegraafikon Tommi-Vihtori Roströmin Taivalluksia -näyttely.

Laivanvarustajaperheen kotimuseo Marelassa tarjotaan Tammikahvit sunnuntaina 8.1. klo 11–16. Lisäksi klo 14 järjestetään Marelasta ja sen asukkaista kertova opastus. Kahvitus ja opastus sisältyvät museon pääsymaksuun.

– Rauman museon ystävät ry on teettänyt näköispainoksen Rauman Vanhaan Raatihuoneeseen liittyvästä lasten kirjasta Vanhan Raatihuoneen Pönthiittinen. Marelassa on mahdollisuus tutustua kirjaan sekä kuulla yliopistonlehtori Juli-Anna Aerilan pedagoginen näkökulma paikalliseen historiaan liittyvän kirjan hyödyntämisestä opetuksessa, Rauman museonystävien puheenjohtaja Kirsi-Marja Siltavuori-Illmer kertoo.

Vuonna 2022 tuli kuluneeksi 40 vuotta siitä, kun Marela avautui yleisölle. Tammikahveilla juhlistetaan ainutlaatuista Vanhan Rauman taloa ja sen rikasta historiaa.

Tammikahvit tarjotaan myös Teresia ja Rafael Lönnströmin kotimuseossa keskiviikkona 4.1. klo 16–19 ja Rauman merimuseossa lauantaina 7.1. klo 11–17.