Ajankohtaista

Neljännet koronarokotukset laajenevat Raumalla THL:n suosituksen mukaisesti

Rokotus laastari

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos on antanut suosituksen neljänsien koronarokotusannosten laajentamisesta uusille väestöryhmille. Rauman terveyspalvelut jakaa rokotuksia Steniuksenkadun pääterveysaseman T0-osastolla uusien suositusten mukaisesti.

Uusien suositusten mukaan neljänsiä rokoteannoksia tarjotaan portaittain alkaen henkilöistä, joilla on suurin lääketieteellinen riski vakavalle koronataudille, eli seuraavassa järjestyksessä:

  1.  70–79-vuotiaat, jotka eivät kuulu lääketieteellisiin riskiryhmiin
  2.  18–69-vuotiaat lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluvat
  3.  60–69-vuotiaat, jotka eivät kuulu lääketieteellisiin riskiryhmiin.

Viikoilla 30 ja 31 rokotuksia annetaan tiistaista torstaihin klo 9–16, pois lukien keskiviikko 3.8., jolloin rokotustilaisuus kestää klo 18 saakka. Tilaisuuksista saa kaikkia viittä rokoteannosta, jos on oikeutettu rokotteeseen.

Rokotteita annetaan ilman ajanvarausta, mutta ajan voi myös halutessaan varata osoitteesta rauma.terveytesi.fi.

Kahden seuraavan viikon nettiajanvarausajat on tarkoitettu 70-vuotta täyttäneille. Yli 18-vuotiaat riskiryhmäläiset voivat tulla rokotukselle ilman ajanvarausta.

Rokotukseen saapuvan on itse varmistettava riittävät rokotusvälit sekä rokotettavaan ryhmään kuuluminen. Rokotusvälit, kohderyhmät ja muut lisätiedot löytyvät Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen nettisivuilta.

Varattu aika tulee esteen sattuessa peruuttaa. Jos varattua rokotusaikaa ei käytetä tai peruta, siitä peritään sakkomaksu.

Peruutuksista ja muutoksista voi ilmoittaa ti–to klo 8–10 numeroon 044 403 2625.

5–11-vuotiaiden lasten koronarokotusten ajanvaraus avoinna maanantaisin

5–11-vuotiaiden lasten koronarokotuksia annetaan ajanvarauksella Nortamon Perhekeskuksen lastenneuvolassa, osoitteessa Nortamonkatu 30. Alle 5-vuotiaita ei rokoteta.

Lapselle voi varata rokotusajan maanantaisin klo 11.30–12.30 numerosta 044 403 2001. Rokotukseen saapuessa tulee olla mukana kaikkien huoltajien allekirjoitettu lupa lapsen rokottamiseen.

Rauman terveyspalvelut suosittelee käyttämään Huoltajan suostumus alaikäisen koronarokotukselle -lomaketta, joka löytyy Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen nettisivuilta. Huoltajat voivat tarvittaessa kirjoittaa lomaketta vastaavat tiedot itse paperille, jos lomaketta ei ole mahdollista tulostaa.