Ajankohtaista

Pitsiviikon tapahtumatarjonnasta kerätään tietoja 15.4. asti

Pitsiviikon lastentapahtuma. Esiintyjiä keskellä ja lapsia yleisössä.

Rauman Pitsiviikkoa vietetään tänä vuonna 20.–28.7. Rauman kulttuuripalvelut kutsuu kaikki raumalaiset yritykset, yhdistykset ja yksityishenkilöt tuottamaan iloisia elämyksiä ja tapahtumia Pitsiviikon kävijöille. Ohjelmasisältöjä voi ilmoittaa sähköisellä lomakkeella 15.4. asti.

– Tapahtuma tai ohjelma voi olla mitä tahansa mieleen tuleekaan – esimerkiksi lettukahvila, runopiiri, katusoittokeikka, puistojooga, piknik, kierros naapurustossa, maalauspaja, musabingo, tanssitunti tai vaikka taikurishow, vastaava kulttuurituottaja Outi Lehtorinne kertoo.

Ohjelma voi levittäytyä koko Rauman alueelle, eli myös keskustan ulkopuolelle sijoittuvat tilaisuudet ovat erittäin tervetulleita.

– Toivomme erityisesti lapsiperheille suunnattua ohjelmaa, jolle on ollut iso kysyntä joka vuosi. Savilanpuistossa järjestetään ohjelmaa lapsille Mustan Pitsin perjantaina 26.7. alustavasti klo 13–15 välillä. Tämä kannattaa huomioida tapahtuma-aikoja suunniteltaessa, Lehtorinne sanoo.

Pitsiviikon muu tapahtumatarjonta tulee rakentumaan edellisvuosista tutulla kaavalla. Kansainväliset markkinat täyttävät keskustan keskiviikosta lauantaihin 24.–27.7., ja Savilanpuiston lavalla on ohjelmaa keskiviikosta perjantaihin.

– Viime vuosien tapaan Pitsiviikon torstai ja perjantai tulevat olemaan täynnä erilaisia tapahtumia, mutta molemmat viikonloput sekä alkuviikko 22.–23.7. kaipaavat lisää sisältöä. Myös näinä ajankohtina kaupungissa on valtavasti kävijöitä, joten tapahtumilla on mahdollisuus tavoittaa iso määrä ihmisiä, kulttuurituottaja Heini Järvenpää kertoo.

Ohjelmatiedot julkaistaan Pitsiviikon nettisivuilla kesäkuussa sekä Raumalaisen välissä jaettavassa ohjelmalehdessä heinäkuun alussa.