Rauman taidemuseon sisäpihalle nousee Rakkauspuu-yhteistötaideteos. Teos on kuvataiteilija Noora Ylipietin sekä neljän raumalaisen yläkouluikäisen nuoren yhdessä toteuttama yhteisötaideteos. Rakkauspuu installoidaan ulkotilaan Rauman taidemuseon sisäpihalle. Teosta työstetään 8.–9.2. sekä 12.–13.2.

– Herkkä ja haaveellinen teos käsittelee välittämisen ja rakkauden teemoja nuoren ihmisen ajatusmaailmaan peilaten. Prosessimaisen teoksen työstö sisältää itsetutkiskelua sekä kirjoittamista, jotka muutetaan visuaaliseen muotoon, puun hellään huomaan installoiden. Teos julkistetaan teemaan sopivasti ystävänpäivänä 14.2., museoamanuenssi Taina Myllyharju kertoo.

Monilla materiaaleilla ja menetelmillä toteutuva teos sisältää tekstiä, jäälohkoja, kukkia sekä energiajuomaa. Rakkauspuussa on myös kaikuja japanilaisesta toivomuspuuperinteestä ja kävijät voivatkin käydä lukemassa millaisia ajatuksia teema nuoressa ihmisessä herättää.

Teoksen aihemaailmasta voi löytää yhtymäkohtia Rauman taidemuseossa esillä olevasta Noora Ylipietin näyttelystä ”Altistuneet, Vulnerability”.

– Rakkauspuu jatkaa museon ulkotilaan samankaltaista romanttisuuden ja tunteiden saagaa, mitä myös Ylipietin näyttelystä voi löytää. Noora Ylipietin näyttely on esillä Rauman taidemuseossa 14.4. asti, Myllyharju jatkaa.

Noora Ylipieti on Espoossa asuva kuvataiteilija (TaM.), jonka työskentelymenetelmiin kuuluu maalaus, piirustus, installaatiot sekä yhteisötaide. Ylipieti on toteuttanut yhteisötaideprojekteja nuorten kanssa viime vuosina mm. Eurassa, Pietarsaaressa sekä Kruunupyyssä. Taiteilija on työskennellyt yhteisötaiteen parissa myös Raumalla, jossa pääkirjastosta löytyvät räsymattoihin toteutetut vampyyriaiheiset teokset ovat lopputulos yhdessä Karin koulun kanssa tehdystä yhteisötaideprojektista.