Raumalla käynnistyy maanantaina 13.11. hyväntekeväisyyskampanja, jonka tarkoituksena on ilahduttaa joulupostilähetyksillä raumalaisten palvelukotien ja kotihoidon asiakkaita, jotka muuten saattaisivat jäädä ilman muistamista. Joulupostilähetys koostuu joko joulukukasta, villasukista, lapasista tai hartiahuivista. Joulupostilähetyksiä kerätään 20.12. asti.

Joulukukkakeräyksessä ovat mukana Kukka-Shop Rosa, Kukkakauppa Valla Fiini, Minnan Citykukka, Pitkäjärven kioskin kukkakauppa, Siemen-Flora, Viherkäine Oy ja Nina’s Candela. Kukkaostoksen yhteydessä tulee mainita ikäihmisten joulupostikampanjasta.

Kukkien lisäksi ikäihmisille toimitetaan vaihtoehtoisesti villasukat tai muu lämmin asuste, kuten hartiahuivi. Rauman Palvelutorille voi lahjoittaa joko lankoja hyväntekeväisyyskäsitöiden harrastajille tai valmiita käsitöitä.

Joulukorttilähetyksiä kerätään 4.12. asti

Joulupostia ikäihmisille -kampanja kutsuu Rauman asukkaat antamaan joulukortteja ikääntyneille. Kortit liitetään joulupostilähetyksiin. Kortteja kerätään 4.12. asti.

Kampanjaan voi osallistua tekemällä joulukortin ja toimittamalla sen keräyspisteisiin. Korttiin tulee kirjoittaa hyvän joulun toivotukset. Saajan kohdalle kirjataan teksti ”Sinulle” ja lähettäjän kohdalle oma nimi sekä Siskot ja Simot. Kortin voi pudottaa sellaisenaan lähimpään keräyslaatikkoon. Korttia ei tule laittaa kirjekuoreen.

Korttien keräyspisteet Raumalla

  • Rauman pääkirjasto, Alfredinkatu 1, avoinna maanantaista torstaihin klo 9–19, perjantaisin klo 9–17 ja lauantaisin 11–15
  • Kourujärven kirjasto, Karpalotie 3 B, avoinna maanantaista torstaihin klo 13–19 ja perjantaisin klo 10–17
  • Pyynpään kirjasto, Sorkantie 24, avoinna maanantaista torstaihin klo 13–19 ja perjantaisin klo 10–17
  • Lapin kirjasto, Kivisillantie 6, avoinna maanantaina ja tiistaina klo 13–19 ja keskiviikosta perjantaihin klo 10–17
  • Kodisjoen kirjasto, Kodisjoentie 1432, avoinna tiistaina ja torstaina klo 13–18
  • Rauman Palvelutori, Kaunisjärven hyvinvointikeskus, Steniuksenkatu 4, maanantaista sunnuntaihin klo 7–19

Kampanjan takana on luovan välittämisen yhteisö Siskot ja Simot yhteistyökumppaneineen. Palvelukotien ja kotihoidon henkilökunta huolehtivat yhdessä Siskojen ja Simojen kanssa, että joulupostilähetykset löytävät tervehdysten kera perille jouluaattoon mennessä.