Ajankohtaista

Rauman Gyytin visuaalinen ilme uudistuu

Rauman Gyyt artikkelikuva.

Rauman paikallisliikenteen Rauman Gyytin visuaalinen ilme uudistuu. Uusi ilme lanseerataan ensimmäisenä uudessa aikataulujulkaisussa, joka jaetaan raumalaisiin kotitalouksiin viikoilla 31 ja 32. Aikataulu löytyy myös osoitteesta www.rauma.fi/rauman-gyyt. Visuaalisen ilmeen hankinnasta järjestettiin tarjouskilpailu, johon osallistui kolme mainostoimistoa. Tarjousten perusteella valittiin turkulaisen markkinointiviestintätoimisto Hansdotterin suunnittelema ilme.

Rauman paikallisliikenne uudistui vuoden 2023 alussa. Uudistuksen myötä vuorotarjonta kasvoi, linjat uudistuivat ja kaupunki otti isomman roolin tilaajatehtävien suhteen. Paikallisliikenteen vetovoiman ja tunnettuuden parantamiseksi sille haluttiin myös kehittää oma markkinointia helpottava, dynaaminen brändi ja erottuva ulkonäkö.

– Rauman Gyytin uusi ilme on tuore ja dynaaminen sekä kokonaisuutena tunnistettava. Yksi Rauman kaupunkistrategian uusista toimintatavoista on ajatella isommin, ja sitä myös paikallisliikenteen uusi ja rohkea ulkonäkö viestii, viestintäpäällikkö Raija Lehtorinne kertoo.

Näkyvimmin ilme tulee esille, kun paikallisliikenteen linja-autot saavat päälleen uuden kuosin. Autojen ulkonäön on tarkoitus uudistua loppuvuoden aikana. Kaikki Gyytiin liittyvät julkaisut, aineistot ja markkinointimateriaalit noudattavat jatkossa samaa visuaalista linjaa.

Hansdotterin ehdotus sai lisäksi kiitosta hiotuista yksityiskohdista, harmonisesta kokonaisuudesta sekä soveltuvuudesta Rauman katukuvaan. Markkinoinnissa paikallisliikenteestä käytetään jatkossa myös nimeä Gyyt, ilman Rauman-etuliitettä. Virallisesti nimi tulee jatkossakin olemaan Rauman Gyyt.

Joukkoliikenteen talviaikataulut ja reitit 7.8.2023 – 5.6.2024 (pdf)