Rauman ja Nokian kaupungit, Rauman kauppakamari, Tampereen kauppakamari, Rauman Satama Oy sekä Verte Oy allekirjoittivat keväällä 2023 yhteistyösopimuksen elinvoiman ja elinkeinoelämän toimintaedellytysten yhteisestä kehittämisestä.

Nokian kaupungin kehitysyhtiö Verte Oy ja Rauman kaupunki ovat valmistelleet yhteisen hankehakemuksen Euroopan aluekehitysrahaston Vihreän siirtymän valtakunnalliseen Hiilineutraali kierotalousyhteiskunta -teeman hakuun. Rauman kaupunginhallitus käsittelee asiaa kokouksessaan maanantaina 2.10.

Avaintavoitteena on luoda vihreän siirtymän teolliset investoinnit mahdollistava ja investointiympäristön kehittämiseen keskittyvä julkisten toimijoiden muodostama toimijaverkosto ja toimintamalli. Hanke on nimeltään ”Vihreän siirtymän kasvukäytävä länteen. Nokia-Rauma”.

– Hankkeen päätoimenpiteenä on kuvata ja analysoida vihreän siirtymän palvelujen ja kasvukäytävän muodostuminen ja luoda sitä tukeva Nokian ja Rauman palvelukonsepti. Toisena keskeisenä toimenpiteenä on vihreän siirtymän mahdollistavan palvelumallin toiminnallisuuksien ja markkinointiviestintästrategian määrittely, kestävän kehityksen koordinaattori Anna Meriruoho kertoo.

Toteutuessaan hanke vahvistaa Rauman kaupungin elinkeinoelämän asemaa vihreän siirtymän teollisen mittakaavan investointien sijoittumisympäristönä osana läntistä kasvukäytävää.

Hankkeen kokonaissumma on 432 000 euroa. Rauman kaupungin osuus koko hankkeen budjetista on 186 728 euroa, johon haetaan EU:n ja valtion rahoitusta 80 prosentille.