Ajankohtaista

Rauman kansalaisopiston ilmoittautumissivu on uudistunut – uusia kursseja suunnitellaan parhaillaan

Keramiikan tekoa Kansalaisopistossa.

Kansalaisopiston kevätlukukausi on lähestyy loppuaan, mutta uusille alkaville kursseille ehtii silti vielä kevään ja kesänkin aikana.

Opetuksen lomassa katseet suunnataan jo syksyyn. Kurssisuunnittelu on vauhdissa ja uusien kurssi-ideoiden etsintä menossa.

– Onko sinulla jokin toivekurssi? Tai haluaisitko tulla opettajaksi Rauman kansalaisopistoon? Voit kertoa kurssitoiveesi tai -ideasi suoraan kansalaisopiston väelle sähköpostilla tai soittamalla, koulutussuunnittelija Kristina Haavisto kertoo.

Kansalaisopistoon voi olla yhteydessä sähköpostilla osoitteeseen kansalaisopisto@rauma.fi  tai soittamalla toimistoon puhelinnumeroon 044 793 4515 tai 044 793 4517.

Ilmoittautumissivut ovat uudistuneet

Rauman kansalaisopiston ilmoittautumissivut on uudistettu. Sivujen ilmettä on selkeytetty ja hakutoiminnot ovat monipuolisemmat. Tervetullut uudistus on se, että ilmoittautua voi nyt älypuhelimella. Ilmoittautumissivujen osoite on uusi.opistopalvelut.fi/rauma

Uusista ilmoittautumissivuista voi antaa palautetta sähköpostilla kansalaisopisto@rauma.fi tai puh. 044 7963 4515.

Parhaillaan opistossa eletään jännittävän kutkutuksen vallassa. Karin kampusta rakennetaan kovaa vauhtia ja muuttoa uusiin toimitiloihin odotetaan innolla.

– Vielä ei tiedetä tarkkaa aikataulua, mutta on mahdollista, että vuoden päästä opetellaan jo vastavalmistuneiden luokkatilojen ja laitteiden hallintaa. Kaikki kurssit eivät tule siirtymään Karin kampukseen. Kansalaisopiston ideana on tarjota kursseja lähellä ihmisiä, joten opetus jatkuu eri puolilla kaupunkia. Esimerkiksi Vanha opisto on edelleen kansalaisopiston käytössä, Haavisto sanoo.

Kansalaisopiston keitossa on runsaasti sattumia ja tämä keitto vain paranee lusikoiden määrän kasvaessa. Jokainen opettaja ja opiskelija tuo oman mausteen mukanaan. Siitä syntyy uuden oppimisen ja sosiaalisen kanssakäymisen verkosto, joka on koko kansalaisopistotoiminnan ydin. Etä- ja hybridiopetus ovat toki osa opiston toimintaa, mutta painopiste on lähiopetuksessa.