Ajankohtaista

Rauman kansalaisopistossa odotetaan syksyä innolla

improvisaatiokurssi_sopeudutalvipäivään

Esimakua Rauman kansalaisopiston syksystä saa kurkkaamalla viime lukuvuoden toimintaa esittelevää nettinäyttelyä osoitteessa rauma.fi/kansalaisopisto/opistoinfo/nayttelyt-ja-galleriat-2/syysnayttely-2022/. Tulevana syksynä kurssit, luennot ja taiteen perusopetuksen opetus järjestetään lähiopetuksena. Koronavuosien myötä etäopetus on tullut jäädäkseen, joten ohjelmassa on myös etäkursseja.

Elokuussa saamme riveihimme uuden henkilön Emmi Lainion, joka on koulutukseltaan liikuntatieteiden maisteri. Hän ottaa vastaan apulaisrehtorin tehtävät. Nykyinen apulaisrehtori Leena Haapio-Lehti on jäämässä eläkkeelle 36 Rauman kansalaisopistossa työskennellyn vuoden jälkeen.

Kansalaisopisto toimii edelleen väistötiloissa Karin kampuksen valmistumista odottaen. Hallintotilat ja myös opetustiloja on Tarvonsaaren koulussa, Lyseokatu 2. Kursseja järjestetään kansalaisopistolle ominaiseen tapaan eri puolilla Raumaa. Kaiken kaikkiaan opetusta on 50 eri paikassa. Vanhassa opistossa on tänä kesänä remontoitu vanhaa kunnioittaen talon länsipäätyä eli Orvokki-luokkaa.

Korona tiedostetaan ja tarpeen vaatiessa opetus voidaan siirtää verkkoon niiden kurssien osalta, jotka on opinto-oppaassa merkitty @-merkillä. Luonnollisesti toiminnassa noudatetaan viranomaisten koronatilanteesta antamia suosituksia ja ohjeita, jotta opiskelu on turvallista.

Pitsikaupungin joulu näkyy kurssitarjonnassa

Syksyn aikana on luvassa 20 joulukurssia, kuten joululaulujen säestämistä ukulelella, piparkakkutalokurssi, joulukäsitöitä ja -askartelua sekä tonttujen etsimistä Vanhasta Raumasta. Myös Rauman juhlavuosi huomioidaan Rauma 580 – näkökulmia -kurssilla, jonka ideana on saada tietoa ja jakaa kokemuksia Raumasta. Luvassa on myös Rauman giäle ehtopuhte -kurssi, jossa pohditaan kotokielen kommervenkkejä. Uutta on myös Tieteenharrastuspiiri: ”Sähisten säkenöi”, jossa käsitellään kepeään sävyyn tiedettä koskevia kysymyksiä.

Valittavana on kaikkiaan noin 500 erilaista kurssia. Kurssikirjo on laaja pitäen sisällään niin kieliä, kuvataidetta, käsitöitä, liikuntaa, musiikkia, teatteria, ruokakursseja, sanataidetta, hyvinvointia kuin retkeilyäkin. Luvassa on paljon kursseja myös lapsille ja nuorille sekä yhteiskursseja aikuisille ja lapsille. Lisäksi erityisryhmät on huomioitu kurssitarjonnassa.

Luentojen tämän syksyn helmi on Luovuus (tyttöjen) tulevaisuustaitona. Kirjailija Minna Haapasalo pohtii, miten nyt ja tulevaisuudessa tarvitaan yhä enemmän luovaa ongelmanratkaisukykyä ja totuttujen tapojen kyseenalaistamista. Tilaisuus toteutetaan yhteistyössä Rauman Akateemisten Naisten kanssa. Kaikkiaan syksyn mittaan on luvassa 23 luentoa.

Opas jaetaan 24.8. ja ilmoittautuminen alkaa 29.8.

Rauman kansalaisopiston opinto-opas 2022–23 jaetaan kaikkiin raumalaisiin talouksiin keskiviikkona 24.8. Eurajoella oppaan voi noutaa kirjastosta, kunnanvirastosta ja matkailuinfosta.

Kursseille ilmoittautuminen alkaa internetissä maanantaina 29.8. klo 18.00. Puhelimitse tai käymällä Tarvonsaaren koulussa, Lyseokatu 2, voi ilmoittautua tiistaina 30.8. klo 8.00–17.00 sekä sen jälkeen toimiston aukioloaikoina. Ilmoittautua voi niin kauan kuin kursseilla on tilaa.

Opetus alkaa pääosin maanantaina 12. syyskuuta.