Ajankohtaista

Rauman kansalaisopistossa virkistävä syksy lähiopetuksessa

Merimieskäsitöitä kansalaisopistolla.

Ihmisten kohtaaminen ja sosiaalisten kontaktien luominen on opetuksen rinnalla tärkeä osa Rauman kansalaisopiston toimintaa. Syksy onkin ollut virkistävä, koska on voitu toimia lähiopetuksessa.

Opiskelijoille kuuluu kiitos myös siitä, että etäkursseilla käytiin koronaikana ahkerasti. Verkko-opiskelu tuli tutuksi ja jäi osaksi kurssitarjontaa. Etänä voi opiskella esimerkiksi kreikan ja korean kieltä.

Keväällä on tarjolla noin 200 uutta kurssia ja luentoa. Niiden pituus vaihtelee koko kevään mittaisesta yhden illan luentoon tai kurssiin. Osa syksyllä alkaneista kursseista jatkuu keväällä. Mukaan voi vielä mennä, jos kursseilla on tilaa. Vapaita paikkoja voi kysyä opiston toimistosta.

Kevään mittaan on luvassa mm. seuraavia kursseja: Drone tietopaketti harrastelijoille ja ammattilaisille, Perusta pienkanala, Ommellaan koiralle vaate, Nahkasandaalit, Emalointi, Mitä patsaat kertovat: sankareita ja hyväntekijöitä, Ensiaskeleet improvisointiin, Matkailuitaliaa, Shuffle dance ja Hapanjuurileipää vehnäjuurella. Kursseja järjestetään myös kesällä.

Kansalaisopisto on aikuisoppilaitos, mutta kursseja järjestetään kaiken ikäisille. Lapsille ja nuorille on omia kursseja, joista osa on koulujen loma-aikoina. Esimerkiksi Tylypahka ja Frozen sekä kässää ja kuvista ovat kurssien teemoina. Luvassa on myös kokki- ja leivontakurssit. Lisäksi on kursseja, joille aikuinen ja lapsi tulevat yhdessä. Tällaisia ovat esimerkiksi Perhekeramiikka, Valojuttu ja Vauvojen luontokylpy.

Elokuussa taloon tullut apulaisrehtori LiTM Emmi Lainio on ensi töikseen perehtynyt opinto-oppaaseen. Kevään opinto-opas onkin erinäköinen kuin oppaat ennen. Nyt on panostettu erityisesti kurssikokonaisuuksien näkyvyyteen sekä sisällysluettelon selkeyteen.

Opas jaetaan 14.12. ja ilmoittautuminen alkaa 2.1.

Rauman kansalaisopiston kevään 2023 opinto-opas jaetaan kaikkiin raumalaisiin talouksiin keskiviikkona 14.12. Eurajoella oppaan voi noutaa kirjastosta, kunnanvirastosta ja matkailuinfosta.

Kursseille ilmoittautuminen alkaa internetissä maanantaina 2.1. klo 18.00. Puhelimitse tai käymällä opiston toimistossa voi ilmoittautua tiistaina 3.1. klo 8.00-17.00 alkaen sekä sen jälkeen toimiston aukioloaikoina. Opetus alkaa pääosin maanantaina 9. tammikuuta.

Oppaaseen voi tutustua jo Issuu.com-palvelussa.