Rauman kaupunki tarjoaa monipuolisia kesätyömahdollisuuksia motivoituneille ja innokkaille nuorille. Tarjolla on tällä hetkellä 88 kesätyöpaikkaa. Paikat ovat haettavissa 29.2. mennessä Kuntarekry-palvelussa.

Kesätyöntekijöitä haetaan muun muassa kirjastopalveluille, Wihertoimeen, museokohteisiin sekä liikuntapaikkatoimeen. Lisäksi haussa on esimerkiksi tuotantoassistentti Pitsiviikon tuotantotiimiin, vesi- ja viemärilaitoksen hoitaja, pysäköinnintarkastaja, kaavoitusharjoittelija, toimistoharjoittelijoita sekä kesäopas Korjausrakentamiskeskus Tammelaan.

Nuorisopalvelut palkkaa lisäksi 100 raumalaista nuorta nuorten kesätyöviikoille. Kesäkuun ensimmäisille viikolle sijoittuvat kesätyöviikot on tarkoitettu 14–17-vuotiaille, ensisijaisesti ensimmäistä kesätyöpaikkaansa etsiville nuorille. Hakuaika kesätyöviikoille on 22.1.–15.3.

Nuoret voivat hakea tukea kesätyöllistymiseen

Raumalaisilla vuosina 2003–2008 syntyneillä nuorilla on mahdollisuus saada tukea kesätyöllistymiseen.

Kaupunki jakaa tänä vuonna 390 kesätyöseteliä, joiden varausaika alkaa 1.2. Seteleiden tarkoituksena on helpottaa nuorten työllistymistä Rauman alueella toimiviin yrityksiin, yhdistyksiin ja säätiöihin. Kesätyöseteleiden arvo on 400 euroa.

Pitsikaupungin kesäyrittäjä -ohjelman avulla raumalaiset nuoret voivat kokeilla yrittäjyyttä kesän ajan. Haku ohjelmaan alkaa 1.2. Rauman kaupunkikehitys tarjoaa täyden tuen ja verkoston liiketoiminnan käynnistämiseksi sekä kesäyrittäjämentorin koko kesän ajaksi.