Työ ja yrittäminen

Vuoden 2024 hakuaika Pitsikaupungin kesäyrittäjäohjelmaan alkaa torstaina 1.2. Ohjelmaan tulee hakea 15.3. mennessä.

Hakulinkki: https://hakemukset.hakosalo.fi/rauma/DFQ5CGNCR8

Pitsikaupungin kesäyrittäjät 2024 -kampanja on Rauman kaupungin kesäyrittäjyysohjelma, joka on suunnattu raumalaisille nuorille. Vuonna 2024 ohjelmaan voivat hakea raumalaiset vuosina 2003–2008 syntyneet nuoret.

Kesäyrittäjyys on vaihtoehto perinteiselle kesätyölle. Toteutuksesta vastaa Rauman kaupunkikehitys.

Kesäyrittäjätoimintaan pääsee mukaan 30 innokasta aloittavaa yrittäjää hakemusten perusteella. Valituilla nuorilla on mahdollisuus saada Rauman kaupungin kesäyrittäjätukea 400 euroa. Tuki maksetaan, mikäli tuen myöntämisperusteet täyttyvät.

Huomaathan, ettei sinulla voi olla päällekkäin kesätyösetelin kanssa Kesäyrittäjäohjelman myöntämää tukea tai Pikaduunikampanjan paikkaa.

Yrittäjyys kiinnostaa, mutta sinulla ei ole ideaa?

Jos Pitsikaupungin kesäyrittäjäohjelma kiinnostaa, mutta idean kanssa on haasteita, ole yhteydessä yritysasiantuntija Kaisa Kalliovuohon: kaisa.kalliovuo@rauma.fi

Pitsikaupungin kesäyrittäjät 2023 ryhmäkuvassa.
Pitsikaupungin kesäyrittäjät 2023

Ohjelma tarjoaa nuorelle

  • mahdollisuuden testata yritysideaansa
  • työkaluja, tukea ja oppimisympäristön liikeidean jalostamiseen
  • tietoa yritystoiminnan eri osa-alueista ja eri tavoista yrittää
  • kesäyrittäjämentorin vahvan tuen koko kesän ajaksi
  • verkoston liiketoiminnan käynnistämiseksi

Tavoitteena on auttaa alueen nuoria työllistämään itsensä kesän ajaksi yrittäjyyden muodossa. Rauman kaupunki on tarjonnut nuorille mahdollisuutta kesäyrittäjyyteen jo useamman vuoden ajan (2018–2023). Hyväksi havaittua ja suosittua mallia jatketaankin vuonna 2024. Kesäyrittäjien joukosta on löytynyt muun muassa tatuoija, pihatöiden tekijä, heppakerhon ohjaaja, militarianäyttelyn organisoija, drone- ja valokuvaaja, soitonopettaja, kesäkahvilayrittäjä, riksojen vuokraaja, atk-apu ja klapikauppias.

Vuoden 2024 kesäyrittäjät lopettelevat toimintansa syksyn tullen.

Pitsikaupungin kesäyrittäjien polku, jossa viisi kohtaa. Haku kesäyrittäjäksi, sparrausviikot, ohjaus, toiminta, päätös ja arviointi.Kuvia aiempien vuosien kesäyrittäjistä