Valtakunnallista Energiansäästöviikkoa vietetään 9.–15.10. Viime vuonna tutuksi tullut Astetta alemmas -kampanja saa jatkoa. Rauman kaupunki osallistuu teemaviikon viettoon konkreettisilla toimilla.

– Kannustamme, viestimme, ja kampanjoimme energiansäästöstä kaupunkilaisille, henkilöstölle sekä sidosryhmille. Pyrimme vähentämään sähkön käyttöä kaupungin omassa toiminnassa ja alennamme kiinteistöissämme tarpeenmukaisesti sisälämpötiloja, energia- ja automaatioasiantuntija Matti Lehtonen sanoo.

Lehtosen mukaan Raumalla tehdään säännöllisesti myös energiatehokkuutta parantavia säätöjä, korjauksia, uudistuksia ja remontteja.

– Käytämme kaikissa rakennushankkeissamme toimintamallia, jossa kustannustehokkuudella on keskeinen merkitys. Valitsemme energiatehokkuustoimet hankekohtaisesti. Esimerkiksi Äijänsuon jalkapallostadionille vaihdetaan parhaillaan LED-valaisimia, ja jäähalliin on tehty ala- ja ylätorin valaisin- ja ohjausmuutoksia. Lisäksi panostamme laajasti aurinkopaneelijärjestelmien asennuksiin, Lehtonen kertoo.

Pienilläkin teoilla on merkitystä

Tänä vuonna Energiansäästöviikko keskittyy energiankäytön uuteen aikaan. Uuden ajan suunnan määrittävät kaikki energiankäyttäjät omilla toimillaan.

– Jokainen voi vaikuttaa ja pienilläkin energiateoilla on merkitystä, Lehtonen lisää.

Astetta Alemmas -kampanjasivustolle on koottu erilaisia säästövinkkejä, jotka kannattaa ottaa osaksi omaa arkea. Sivuille on koostettu kattavasti esimerkkejä erilaisista säästömahdollisuuksista, joihin kannattaa tutustua.

Energiansäästöviikkoon liittyviä julkaisuja voi seurata ja jakaa sosiaalisessa mediassa aihetunnisteilla #energiansaastoviikko ja #astettaalemmas.

astettaalemmas.fi