Ajankohtaista

Rauman kaupunki osallistuu työllisyydenhoitoa kehittävään pilottihankkeeseen

Valkoinen Rauma-logo sinisellä pohjalla.

Kaupunginhallitus käsittelee kokouksessaan maanantaina 23.1. osallistumista Euroopan sosiaalirahaston koordinaatiohankkeeseen, joka edistää yhteiskunnallista yrittäjyyttä. Hanke käynnistyi tammikuun alussa ja jatkuu vuoden 2027 loppuun asti.

Valtakunnallisen pilottihankkeen tavoitteena on lisätä kuntalaisten hyvinvointia parantamalla järjestöjen, yhteiskunnallisten yritysten, yhdistysten ja säätiöiden toimintaedellytyksiä. Yhteiskunnalliset yritykset osallistuvat työllisyydenhoitoon työllistämällä osatyökykyisiä ihmisiä.

Rauman kaupunki on aktiivinen järjestötyön kehittäjä. Järjestökoordinaattori Janne Rantalan mukaan on luontevaa, että kaupunkia pyydetään mukaan tämänkaltaiseen yhteistyöhön.

– Valtakunnallisen hankkeen työntekijöistä yksi sijoittuu Satakuntaan ja hänen työpaikkansa tulisi olemaan Raumalla. Pilottihanke tukee kaupungin strategiaa, sillä lisäämme pitovoimaa myös yhteistyön kautta. Yhdessä olemme enemmän kuin erikseen, Rantala sanoo.

Rauman kaupunki tarjoaa maksutta toimitilan yhdelle Raumalle sijoittuvalle hanketyöntekijälle. Kaupunki tukee kyseistä hanketoimintaa vuosittain 3000 euron avustuksella eli yhteensä 15 000 eurolla vuosina 2023–2027.

Hankkeen päätoteuttajana toimii Silta-Valmennusyhdistys. Osatoteuttajana on Valo-Valmennusyhdistys, joka vastaa hankkeen alueellisesta ja paikallisesta toiminnasta.