Rauman kaupungin kesäkaupunkikuvitus inspiroi paikallisen asukkaan, Pirkko Grönqvistin, suunnittelemaan Rauma-villasukat. Ihastuttavasta sukkamallista koostettiin ohje, joka on ladattavissa sähköisenä osoitteesta rauma.fi/neuleohjeet. Ohje on saatavilla suomeksi ja englanniksi.

– Kaupunkikuvituksen herkulliset värit innoittivat ideoimaan mallin. Suunnittelutyö kävi helposti kynän ja ruutupaperin avulla. Ensin hahmottelin Vanhaa Raatihuonetta, ja sen jälkeen jatkoin talojen väriyhdistelmien pariin, mallin suunnittelija Pirkko Grönqvist kertoo.

Grönqvist kannustaa käsityöharrastajia toteuttamaan Rauma-villasukat rohkeasti omien värimieltymysten ja ajatusten mukaan.

– Kevään lähestyessä on hyvä hetki tehdä iloiset ja värikkäät villasukat. Neuleharrastajille kertyy usein niin sanottuja jämälankoja, jotka saa upotettua hyvin näihin sukkiin, Grönqvist vinkkaa.

Painetun villasukkamallin ohjeen voi napata jatkossa mukaan paikallisista käsityöliikkeistä, Rauman kirjastoista, museokauppa Kistupuadista, Savilan matkailuneuvonnasta sekä palvelupiste Pyyrmanista. Painetut ohjeet toimitetaan toimipaikkoihin lähipäivinä.

– Julkaisimme syksyllä 2021 Rauma-neulepaidan mallin kaikkien raumalaisten ja muiden neulojien vapaaseen käyttöön. Pitsikuvioidusta neulepaidasta tuli hitti, ja Rauma-villasukat ovatkin sille mainio pari. On ilahduttavaa, että Rauman kaupunkikuvitusta hyödynnetään myös käsitöissä, viestintäpäällikkö Raija Lehtorinne iloitsee.

Rauma-villasukat, ohje (pdf)