Ajankohtaista

Rauman nuorisovaltuuston uusi kausi alkaa 1.1.2023

Rauman nuorisovaltuuston logo.

Rauman nuorisovaltuuston jäsenet kaudelle 2023–2024 on valittu. Nuorisovaltuustoon valitaan yhteensä 17 varsinaista jäsentä. Ehdolle voivat asettua vaalivuonna 13–18-vuotiaat Raumalla asuvat tai opiskelevat nuoret.

Kaikki varsinaisen hakuajan sisällä mukaan ilmoittautuneet valittiin valtuustoon suoraan ilman vaaleja. Kaikkia paikkoja ei kuitenkaan saatu täyteen varsinaisen hakuajan sisällä, joten hakuaikaa jatkettiin 2.12. saakka. Hakemuksia tuli yhteensä 20.

– Ensimmäisen haun jälkeen jäi jäljelle viisi vapaata paikkaa. Kaikki jatkohaussa hakeneet valittiin joko varsinaisiksi jäseniksi tai varajäseniksi, nuoriso-ohjaaja Jonna Soininen kertoo.

Nuorisovaltuusto ajaa nuorten etuja, edistää nuorten yleistä viihtyvyyttä ja hyvinvointia sekä vahvistaa heidän osallistumis-, vaikuttamis- ja toimintamahdollisuuksiaan kuulumalla kaupungin yhteistyöverkostoihin.

– Toiminta on myös mukavaa yhdessäoloa. Lisäksi nuorisovaltuusto suunnittelee ja järjestää erilaisia tapahtumia ja tempauksia, Soininen sanoo.

Uuden nuorisovaltuuston kokoonpano on nähtävillä osoitteessa nuortenrauma.fi/nuorisovaltuusto.

Myös lasten parlamentin toiminta käynnistyy

Rauman lasten parlamentin toiminta kaudelle 2022–2024 on käynnistymässä. Lasten parlamentissa on kaksi 4.–6.-luokkalaista edustajaa jokaisesta raumalaisesta alakoulusta.

Jäsenet toimivat asiantuntijaryhmänä lapsia ja nuoria koskevissa asioissa. Parlamentti tekee yhteistyötä muun muassa koulujen oppilaskuntien ja Rauman nuorisovaltuuston kanssa.