Ajankohtaista

Rauman osallistuvan budjetoinnin ehdotuksia voi äänestää 14.4. saakka

Osallistuva budjetointi kuvituskuva.

Rauman kaupungin osallistuvan budjetoinnin Mnuu hukin äänestysvaihe alkaa. Omaa suosikkiaan saa äänestää 14 ehdotuksen joukosta 14.4. saakka.

Ääniä kerätään ensisijaisesti sähköisellä lomakkeella. Äänestää voi myös paperisella lomakkeella kaikissa Rauman kirjastoissa sekä palvelupiste Pyyrmanissa aukioloaikojen puitteissa.

Äänestysoikeutta ei ole rajattu, vaan kaikki halukkaat saavat osallistua. Äänestää saa kuitenkin vain yhden kerran yhtä ideaa.

Toteutukseen etenevien ehdotusten määrä riippuu voittavien ehdotusten kustannuksista. Eniten ääniä saaneista ehdotuksista toteutetaan niin monta, kuin 50 000 euron kokonaisbudjettiin mahtuu.

Äänestyksessä olevat ehdotukset:

 1. Kuntoportaat Pyytjärven alueelle, kustannusarvio 40 000 €
 2. Ulkokuntoilualue Sampaanalaan, kustannusarvio 10 000 €
 3. Uimahyppypaikka Bergströmin lammelle eli Pärskälle, kustannusarvio 25 000 €
 4. Vapaaseen käyttöön tuleva polkupyörän renkaiden ilmauspiste torille, kustannusarvio 7000 €
 5. Päivän festarit erityisryhmille, kustannusarvio 2000€
 6. Lasten luontokasvatusta, linnunpönttöjä ja lintujen talviruokintapaikka esimerkiksi Papinpellon päiväkodin läheisyyteen, kustannusarvio 1000 €
 7. Reksaareen ja Nurmekseen 100 uutta geokätköä, kustannusarvio 3000 €
 8. Yhteiskäyttöön tarkoitetun ompelukoneen hankinta kirjastolle, kustannusarvio 2000 €
 9. Esteetön elokuvailta, kustannusarvio 5000 €
 10. Maksutonta ja ohjattua 3D jousiammuntaa parin kuukauden ajan muutamana päivänä viikossa, kustannusarvio 8000 €
 11. Nasulammen nuotiopaikan kehittäminen pöydällä ja penkeillä, kustannusarvio 6000 €
 12. Ulkokuntoiluvälineet Unajan Urheiluseuran talolta lähtevän kuntoradan päähän, kustannusarvio 16 000 €
 13. Kaikille avoin ja maksuton ulkoilmatapahtuma Kodisjoella, jossa muun muassa liikuntaa ja kulttuuria lapsille, kustannusarvio 5000 €
 14. ”Raumlaise DNA” -veistoksen toteuttaminen Rauman pääterveysaseman ja Vanhan Rauman väliseen liikenneympyrään, kustannusarvio 20 000 €

– Joitain ehdotuksia on voitu muokata tai yhdistää, jotta niiden toteuttaminen olisi mahdollista. Esimerkiksi uimahyppypaikkaa ehdotettiin alun perin Monnanlammelle, mutta Pärskälle se on paremmin toteutettavissa, sillä se on kaupungin virallinen uimaranta. Pärskän uimarannan kehittämistä ehdotettiin myös erikseen, controller Päivi Tarkki kertoo.

Äänestysvaiheen ulkopuolelle rajatut ehdotukset on toimitettu tiedoksi kaupungin eri toimialoille, jotta niitä voidaan toteuttaa ja huomioida mahdollisuuksien mukaan tulevissa hankkeissa ja projekteissa. Ulkopuolelle jääneistä ehdotuksista koostetaan yhteenveto, johon kirjataan myös perustelut, miksi idea ei edennyt äänestysvaiheeseen. Yhteenveto lisätään osallistuvan budjetoinnin nettisivulle kuluvan viikon aikana.