Rauman saatavilla olevat asuin- ja yritystontit ja toimitilat löytyvät nykyään omista verkkopalveluistaan. Aiemmin molemmat ovat sijainneet Rauman kaupunkikehityksen ja kiinteistö- ja mittaustoimen ylläpitämästä tontti- ja toimitilarekisteristä, joka oli käytössä vuodesta 2011 alkaen. 1.11. lähtien toimitilat ovat uudistuneessa toimitilarekisterissä, osoitteessa rauma.toimitilapalvelut.fi. Yritys- ja asuintontit löytyvät omasta osoitteestaan asiointi.rauma.fi/tontit. Palveluun pääsee myös kaupungin nettisivuilta, osoitteesta www.rauma.fi/tontit.

Toimitilarekisteri sisältää Rauman alueen vapaat toimitilat yrityksille. Yksityiset vuokranantajat tai myyjät voivat ilmoittaa vapaista toimitiloista, kuten liike- ja toimistotiloista tai halli- ja varastotiloista sivustolta löytyvällä sähköisellä lomakkeella. Tietoa tuottavat edelleen paikalliset kiinteistönvälittäjät, mutta palvelu on avoin kaikille, joilla on vuokrattavissa tai myynnissä toimitiloja. Sivuilla on vinkkejä kohteen ilmoittamiseen ja lisätietoa Rauman yritysalueista.

Tontit erikseen toimitiloista selkeyden vuoksi

Tonttisivusto hyödyntää pohjanaan Trimble-karttapalvelua. Uuden sivuston myötä tonttien sijaintien selailu karttanäkymässä ja hakemusten jättäminen muuttuivat entistä käyttäjäystävällisemmäksi, kun kaikki vapaat yritys- ja asuintontit löytyvät selkeästi samalta sivulta. Tonttikohtaisten tietojen katselu on myös aikaisempaa helpompaa.

Tonttien hakeminen tapahtuu samalla sivulla, edellyttäen hakijan vahvaa tunnistautumista. Asuintontteja koskeva arvonta ja ensikertalaisia tontin saajia suosiva etusijakäytäntö jatkuvat muutoin entisellään, mutta arvonta suoritetaan jatkossa koneellisesti tonttihakupalvelun toimesta. Jos sähköistä tonttihakemusta ei ole mahdollista täyttää itse, kaupungin palvelupiste Pyyrmanista saa apua hakemuksen täyttämiseen.