Ajankohtaista

Rauman Vesi muistuttaa asukkaita vesimittarien ja vesijohtojen jäätymisvaarasta

Vesimittari.

Vallitsevat kovat pakkaskelit ja tuleva lämpötilan lauhtuminen rasittavat kotitalouksien vesimittareita ja tonttijohtoja. Mittarin jäätymisen ja siitä seuraavat ongelmat voi välttää suojaamalla mittarin kylmältä huolellisesti. Jäätyessään vesimittari voi hajota ja aiheuttaa pahimmillaan vesivahingon kiinteistölle. Hajonneen mittarin vaihtamisesta laskutetaan asiakasta, sillä sen suojaaminen pakkaselta on kiinteistönomistajan vastuulla.

– On tärkeää pitää mittaritila lämpimänä ja eristää vesiputket hyvin. Joskus esimerkiksi mittaritilan tuuletusluukku saattaa jäädä auki tai lämmitys menee epäkuntoon. Tilan jäähtyessä mittari pääsee jäätymään, kunnossapitomestari Samuli Loutti sanoo.

Jäätymisen huomaa siitä, että vettä ei tule, mittari vuotaa reilusti tai sen lasi tai kansirengas on haljennut. Jäätynyttä vesimittaria ei saa yrittää sulattaa itse, sillä se voi rikkoutua ja aiheuttaa mittavammat vahingot.

Kaikkien asukkaiden ja mökkiläisten on hyvä tarkkailla vesimittarien ja vesiputkien tilannetta sekä käydä tarkistamassa myös mökkien ja muiden kiinteistöjensä tilanne.

Mikäli vesimittari on päässyt jäätymään, tulee ottaa yhteyttä Rauman Veden vikapäivystykseen, puh. 02 822 0522.