Ajankohtaista

Sähkönkulutuksen ohjaus mahdollista muuttaa klo 01:een

rauman energia sähköverkko logo.

Rauman Energia Sähköverkko Oy ja Vakka-Suomen Voima Oy tarjoavat uuden maksuttoman vaihtoehdon sähkönkulutuksen ohjaukseen, josta on hyötyä etenkin sähkölämmitysasiakkaille, joilla on spot- eli pörssisähkösopimus.

Tähän asti ohjaus on kytkeytynyt päälle kello 22 alkavan tunnin aikana, mutta jatkossa asiakkaan on mahdollisuus vaihtaa kytkeytyminen kello 01 alkavalle tunnille.

Tälle on ollut kysyntää, koska yleensä pörssisähkön tuntihinnat ovat edullisimmillaan yöllä kello 01 jälkeen. Näin ollen pörssisähköasiakas voi säästää sähkökuluissa, mikäli esimerkiksi lämminvesivaraaja on kytketty kuormanohjauspalveluun ja se kytkeytyy päälle aiempaa myöhemmin.

Kuormanohjauspalvelu auttaa myös hajauttamaan sähköverkon kulutuspiikkejä, mikä vähentää tehopulan riskiä sähköverkossa tulevana talvena.

Muutoksen voi tehdä sähköverkkoyhtiöiden nettisivuilla tai ottamalla yhteyttä asiakaspalveluun. Muutos tulee voimaan muutaman päivän viiveellä. Muutoksella ei ole vaikutusta verkkopalvelumaksuun eli kausi- ja yöpäiväsiirron edullisempi hinta alkaa edelleen kello 22. Asiakkaan vastuulla on selvittää kuormanohjauspalvelun sopivuus omaan käyttöön.

Näin seuraat sähkön käyttöäsi jopa tunneittain

Fingridin Datahub-palvelusta (oma.datahub.fi) voi helposti tarkistaa voimassa olevat sopimukset. Palvelussa näkyvistä asiakastiedoista vastaa sähkönmyyntiyhtiö ja sähkön käyttöpaikkatiedoista verkkoyhtiö.

Lisätietoa sähkön käytöstä löytyy verkkoyhtiöiden OMA Raportti -palveluista, joissa kulutusta voi seurata jopa tunneittain. Kulutusseurannan avulla voi oppia lisää talouden energian käytöstä.