Ajankohtaista

Senioreiden kulttuuriviikkoja vietetään 3.–16.10. – ohjelmassa liikuntaa, luentoja, museoita ja musiikkia

Senioreiden kulttuuriviikkojen ohjelma tarjoaa monenlaisia elämyksiä Raumalla 3.–16.10. Kahden viikon aikana tilaisuuksia, konsertteja, luentoja ja museo-opastuksia sekä yhdessä liikkumiseen kannustavia tapahtumia järjestetään yli 20. Kulttuuri- ja taideohjelmaa tarjotaan myös palvelukodeissa asuville.

Penkkilenkki kannustaa liikkumaan

Penkkilenkki-ulkoilutapahtuma yhdistää kaupungin läpi kulkevaan kävelylenkkiin kulttuuri- ja liikuntasisältöjä perjantaina 7.10. klo 13–16. Lenkin aikana voi pysähtyä puistonpenkille nauttimaan kymmenen toiminnallisen pisteen tarjonnasta.

Lenkkeilyn ohella järjestetään tanssiin, kuvataiteisiin ja musiikkiin liittyviä esityksiä, sanataidetyöpaja, jumppa- ja liikuntahaasteita, eri teemaisia tietoiskuja sekä keskustellaan raumalaisten päättäjien kanssa. Penkkilenkki sopii myös pyörätuolilla kuljettavaksi. Hyvän mielen liikunta- ja kulttuuritapahtuma toteutetaan yhteistyössä Rauman Palvelutorin ja liikunta- ja kulttuuripalveluiden kanssa.

Museot kutsuvat vierailulle

Raumalaiset museot kutsuvat osallistujat tutustumaan ajankohtaisiin näyttelyihin. Opastettuja kierroksia järjestetään osana Senioreiden kulttuuriviikkojen ohjelmaa useissa raumalaisissa museoissa. Kokea voi esimerkiksi keskustelevan opastuksen Naisten työt -näyttelyssä Marelassa sekä Purjelaivojen merimiehet ja musiikki -opastuksen Rauman merimuseossa.

Kulttuuriviikkojen aikana päivystävät museot, Lönnströmin taidemuseo ja Rauman merimuseo, ottavat vierailijoita vastaan keskiviikkona 5.10. ja 12.10. klo 16–19. Päivystysaikana museoiden sisäänpääsymaksu on vapaaehtoinen.

Monipuolista musiikkia Posellissa

Kulttuuritalo Posellissa järjestetään useita konsertteja. Rauman Kamariorkesterin ja Pori Jouhet -orkesterin yhteiskonsertista pääsee nauttimaan sunnuntaina 9.10. Harmonikkataiteilija Veikko Ahvenainen esiintyy tiistaina 11.10. Rauman musiikkiopiston oppilaskonsertit pidetään tiistaina 4.10. ja torstaina 13.10. Kansanmusiikkia soittava duo Eva Väljaots ja Robbie Sherrat nähdään Suomen kansanmusiikkiliiton järjestämässä konsertissa lauantaina 15.10.

Palvelutaloissa konsertteja ja tanssiesityksiä

Senioreiden kulttuuriviikkojen ohjelmaa järjestetään myös palvelukodeissa asuville ikääntyneille. Kuvataiteilija Maria Leppänen on koonnut museoiden kokoelmista moniaistillisen Lapsuuden elokuu –teemaisen muistelulaatikon. Laatikkoon on kerätty muisteluun innostavaa materiaalia kaikista raumalaisista museoista.

Rauman Mieslaulajien kvartetti ja tanssijat Iida Paukamainen ja Sari Hovi tekevät pienen kiertueen palvelutaloissa. Konsertit ja tanssiesitykset sekä muistelulaatikon voi varata palvelutalojen omissa tiloissa esitettäviksi. Varaustiedot ja koko Senioreiden kulttuuriviikkojen ohjelma löytyvät osoitteesta rauma.fi/senioreiden-kulttuuriviikot.

Kulttuuriviikkojen yleisöä kannustetaan tutustumaan myös Rauman kansalaisopiston laajaan luentotarjontaan.

Senioreiden kulttuuriviikot järjestetään vuosittain lokakuun kahden ensimmäisen viikon aikana. Ohjelmaa tuottavat Rauman kaupungin kulttuuri- ja museopalveluiden lisäksi raumalaiset museot, kansalaisopisto, musiikkiopisto, liikuntapalvelut ja Rauman Palvelutori.