Tiedoksi Rauman kansalaisopiston opiskelijoille:

Suomen hallitus linjasi maanantaina 4.5. koronaviruksen aiheuttamien rajoitusten vaiheittaisesta purkamisesta.
Vapaan sivistystyön osalta Rauman kansalaisopiston kursseista jatketaan lähiopetuksena 14.5. alkaen Luku- ja kirjoitustaidon kurssia.
Kesäkuussa alkavat ennakkosuunnitelman mukaiset Tylypahkakurssit.

Rauman kuvataidekoulun, Rauman käsityökoulu Taitavan ja Rauman teatterikoulun lähiopetus jatkuu 14.5. alkaen. Kaikkiin opiskelijoihin ollaan yhteydessä ennen kurssien alkua.

 

UUTTA! KURSSEJA VERKOSSA!

Tule opiskelemaan etänä, opetus tapahtuu verkossa:
TEKSTUURAA VERKOSSA 22.4.-11.5.,19€
POIKKEUSAJAN POPLAULUKURSSI 29.4.-27.5., 20€
HELMIEN HURMAA VERKOSSA 5.5.-4.6., 21€

Koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi keskeytämme Rauman kansalaisopiston lähiopetuksen ainakin 17.3.-15.5. väliseksi ajaksi.
Keskeytys koskee kursseja ja luentoja.

Kansalaisopiston Taiteen perusopetus jatkuu kuvataide-, käsityö- ja teatterikouluissa etäopetuksena 13.5.2020 asti. Sen jälkeen jatketaan lähiopetusta.

Hyvää kevättä harmillisesta tilanteesta huolimatta!

Korona erottaa ja yhdistää – osallistu taidekilpailuun!

Miten taiteilija näkee tämän hetken tilanteen ja miten voimme vaikuttaa katsojiin niin, että pärjäämme yhdessä paremmin?

Osallistu ja toimita 1-3 taideteosta 23.4.2020 mennessä.
Työsi voi olla juliste, maalaus, piirustus, veistos(öljy, akryyli, vesiväri, guassi, pastelli, lyijykynä, hiili, punaliitu, tussi ja sekatekniikka).

Syksyllä on luvassa taidenäyttely ja paras taideteos (idea ja toteutus) palkitaan.
Palkintona on kurssi Rauman kansalaisopistossa.

Lähetä työsi postissa: Rauman kansalaisopisto, Lyseokatu 2, 26100 Rauma tai laita se Tarvonsaaren koulun sivuovessa olevaan kansalaisopiston postiluukkuun.

Kansalaisopiston toiminta

Kansalaisopiston opinnot on tarkoitettu kaikille asuinpaikasta ja pohjakoulutuksesta riippumatta. Opisto on aikuisoppilaitos, mutta jotkut opinnot on suunnattu myös alle 15-vuotiaille. Opiston toiminta-alueena on Rauman kaupunki. Toiminta perustuu lakiin Vapaasta sivistystyöstä ja kuvataidekoulun, käsityökoulun ja teatterikoulun osalta Taiteen perusopetuksesta säädettyyn lakiin. Toimintaa ohjaa Sivistysvaliokunta.

Opinto-ohjelma suunnitellaan yhteistyössä monien eri tahojen kanssa vastaamaan asukkaiden ajankohtaisia ja paikallisia tarpeita ja se jaetaan kaikkiin talouksiin Raumalla.

Kevään 2020 Opinto-opas (pdf)

Lukuvuoden 2019-2020 Opinto-opas (pdf)