Rauman lukion tiloissa toimineen kansalaisopiston ryhmässä todettu koronatapaus ei aiheuta muutoksia lukion eikä kansalaisopiston toimintaan

Satakunnan sairaanhoitopiiri on 1.10. illalla tiedottanut, että Rauman kansalaisopiston opetusryhmässä on todettu koronatapaus torstaina 1.10. Henkilö osallistui Italia 2 -ryhmän tunnille tiistaina 29.9. Terveysviranomainen on asettanut karanteeniin yhdeksän henkilöä, ja kaikkiin lähialtistuneisiin on oltu suoraan yhteydessä. Muita karanteeniin asetettuja lähialtistuneita on tapaukseen liittyen kuusi.

Opetusryhmä on toiminut Rauman Lyseon lukion tiloissa. Muilla lukion tiloissa tiistai-illan jälkeen olleilla ei katsota olevan tartuntariskiä, eivätkä karanteeniin asetetut henkilöt ole altistaneet muita. Tartunta ei ole peräisin opiston toiminnasta, vaan tartunta on saatu Pohjois-Suomen matkalla, todennäköisesti Ylläksellä, josta on viime päivinä raportoitu useita tartuntoja ympäri Suomen.

Rauman kaupunki on tehnyt yhteistyötä sekä Rauman että Satakunnan sairaanhoitopiirin terveysviranomaisten kanssa. Kansalaisopiston käytössä olevia tiloja on siivottu koko ajan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sekä Työterveyslaitoksen yhteistyössä laatimien Covid-19-koronaepidemiaohjeistusten mukaisesti. Tämän lisäksi erityisesti kosketuspinnat puhdistetaan tehostetusti vielä ennen perjantaina alkavaa koulupäivää, vaikka pintatartunnan riski onkin erittäin vähäinen.

– Ilmenneen koronatapauksen myötä luokkatilassa sekä luokkatilan läheisissä saniteettitiloissa suoritetaan varotoimenpiteenä vielä tehostettu siivous perjantaiaamuna 2.10., ennen lukio-opetuksen alkamista. Tilat ovat käyttäjille turvalliset, sivistystoimialan toimialajohtaja Soile Strander kertoo.

Kansalaisopiston ja Rauman Lyseon lukion toiminta jatkuu normaalisti.

 

 

Lukuvuoden 2020-2021 opinto-opas on luettavissa täällä:

Lukuvuoden 2020-2021 opinto-opas (pdf)

Opas on jaettu kaikkiin talouksiin ke 19.8.2020. Kursseille voi ilmoittautua netin kautta, puhelimitse tai asioimalla toimistossa läpi lukuvuoden niin kauan, kun kursseilla on tilaa.

Kansalaisopiston toiminta

Kansalaisopiston opinnot on tarkoitettu kaikille asuinpaikasta ja pohjakoulutuksesta riippumatta. Opisto on aikuisoppilaitos, mutta jotkut opinnot on suunnattu myös alle 15-vuotiaille. Opiston toiminta-alueena on Rauman kaupunki. Toiminta perustuu lakiin Vapaasta sivistystyöstä ja kuvataidekoulun, käsityökoulun ja teatterikoulun osalta Taiteen perusopetuksesta säädettyyn lakiin. Toimintaa ohjaa Sivistysvaliokunta.

Opinto-ohjelma suunnitellaan yhteistyössä monien eri tahojen kanssa vastaamaan asukkaiden ajankohtaisia ja paikallisia tarpeita ja se jaetaan kaikkiin talouksiin Raumalla.