Ajankohtaista

Vanhan Raatihuoneen sisäpihalla järjestetään Arvottomat-elokuvan ulkoilmanäytös 19.–20.8. välisenä yönä

Vanha Raatihuone kuvattuna alaviistosta, taustalla sininen taivas.

Rauman kaupunki esittää 580-juhlavuoden kunniaksi ulkoilmanäytöksenä Mika Kaurismäen elokuvan Arvottomat yhdessä Blue Sea Film Festivalin kanssa. Näytöstä pääsee seuraamaan maksutta Vanhan Raatihuoneen sisäpihalla 35 millimetrin filmiversiona perjantain 19.8. ja lauantain 20.8. välisenä yönä klo 00.07 alkaen.

– Elokuvan ohjaaja Mika Kaurismäki saapuu myös juhlanäytökseen. Road movie -lajityyppiä edustava elokuva on palkittu Jussi-palkinnolla parhaasta ohjauksesta. Kyseessä on vuonna 1982 valmistunut Kaurismäen ensimmäinen pitkä näytelmäelokuva, museo- ja kulttuurijohtaja Risto Kupari kertoo.

Blue Sea Film Festival tarjoaa paljon nähtävää ja koettavaa

Blue Sea Film Festival järjestetään tänä vuonna jo 29. kerran. Tapahtuma tuo Raumalle monipuolisen kattauksen elokuvan helmiä pitkän viikonlopun ajaksi 18.–21.8. Kaupunkiin saapuu myös joukko elokuvantekijöitä. Yleisölle järjestetään 47 näytöstä elokuvateatterissa. Näiden lisäksi pidetään myös filminäytöksiä.

Ohjelmistoon kuuluu esimerkiksi elokuvia Latviasta, Pohjoismaista ja Ukrainasta, Baltic Herring-kilpailuleffoja, 16 millimetrin filminäytöksiä sekä MEKA-TV:n lasten, nuorten ja erityisryhmien elokuvia. Mukaan mahtuu myös keskustelutilaisuuksia esimerkiksi stuntin työstä ja tanssielokuvista. Lisäksi perjantai- ja lauantai-iltojen ohjelmaan kuuluu muun muassa sirkustemppuja, vatsastapuhujan esitys sekä vintage-poppia.

Itämeren alueen amatööreille, ammattilaisille ja opiskelijoille suunnattu Baltic Herring – kansainvälinen lyhytelokuvakilpailu järjestetään 28. kerran, ja 22 elokuvaa kilpailee finaalissa. Silakka-oskarit jaetaan lauantaina 20.8.

Lisätietoa festivaalista, elokuvista, vieraista ja ohjelmasta löytyy osoitteesta www.blueseafilmfestival.net.

Blue Sea Film Festival 2022