Rauman keskustassa sijaitseva Wännin päiväkoti on toiminut päiväkotina 100 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi päiväkodissa järjestetään kaikille avoin muisteluilta ja avoimet ovet -tapahtuma torstaina 16.11. klo 17–19 osoitteessa Nortamonkatu 8.

– Toivomme, että muisteluiltaan saapuu kyseisessä päiväkodissa olleita lapsia, heidän huoltajiaan, entisiä työntekijöitä sekä kaikki ne, joilla on muistoja tai tarinoita jaettavana Wännin päiväkodista. Samalla on mahdollisuus tutustua historialliseen rakennukseen ja päiväkodin tiloihin, päiväkodinjohtaja Kirsi-Marja Hyppölä sanoo.

Muisteluillassa on nähtävänä Rauman museon toimittamia valokuvia, jotka kertovat päiväkodin historiasta. Lisäksi vitriinissä on esillä museolle lahjoitettuja esineitä Rantakadun lastentarhasta ja Wännistä. Tapahtumassa ovat paikalla Rauman museon edustajat sekä Wännin päiväkodin nykyinen henkilökunta.

Päiväkodissa pidetään perjantaina 20.10. entisille ja nykyisille päiväkodinjohtajille, varhaiskasvatuksen hallinnolle sekä yhteistyökumppaneille tarkoitettu aamukahvitilaisuus. Esillä on kuvia, esineitä ja leluja Rantakadun lastentarhan historiasta. Wännin päiväkodin lapsiryhmä esittää tilaisuudessa laululeikkipotpurin. Rauma-lehdessä 20.9. julkaistuista tiedoista poiketen tilaisuus on tarkoitettu kutsuvieraille.

Talo on palvellut aikanaan montaa eri toimijaa

1880-luvulla rakennetussa talossa ovat toimineet aikanaan merikoulu, valmistava ammattikoulu, venäläinen leipomo sekä kansakoulu.

Rouvasväenyhdistyksen lastenseimi aloitti toimintansa vuonna 1918, ja lastentarhatoiminta liitettiin mukaan vuonna 1920. Rauman kaupungin kansanlastentarha aloitti toimintansa tiloissa vuonna 1923. Vuoden 1980 alussa Rantakadun lastentarhan nimi muutettiin Wännin päiväkodiksi.

– Vuonna 1994 Wännin päiväkotitoiminta vaihtui kahdeksi vuodeksi avoin päiväkoti Wännin tuvaksi, joka tarjosi perhetoimintaa ja eläkeläisten iltapäivätoimintaa. Wännin päiväkodin toiminta alkoi uudelleen vuonna 1996, ja avoin päiväkoti siirtyi Männistönkadun tiloihin, Hyppölä kertoo.

Nykyään Wännin päiväkodissa toimii 21-paikkainen 3–5-vuotiaiden kokopäiväryhmä.