Usein kysytyt kysymykset

En saanut maksettua kurssia ilmoittautuessani. Miten hoidan maksun?
Kurssin voi maksaa verkkopankissa tai ePassilla heti ilmoittautumisen yhteydessä. Jos maksua ei saa suoritettua ilmoittautuessa, saat laskun kotiin, kun kurssi on alkanut.

Haluaisin maksaa kurssimaksun kulttuurisetelillä, miten se onnistuu?
Voit maksaa kurssimaksun ilmoittautumisen yhteydessä ePassilla. Jos haluat käyttää jotain toista kulttuuriseteliä älä maksa laskua ilmoittautumisen yhteydessä vaan odota laskua kotiin. Pyyrmannissa (osoite Valtakatu 2A, 26100 RAUMA) voit maksaa laskun ePassilla, Smartumilla, Edenredillä tai Eazybreakillä.

Mihin opisto tarvitsee henkilötunnustani?
Henkilötunnusta tarvitaan opiskelijan yksilöimiseen, laskutuksen ja vakuutuksen vuoksi.

Kurssimaksu on iso ja tarvitsen maksuaikaa, miten toimin?
Ota yhteyttä opiston toimistoon maksuajan sopimiseksi.

Keskeytin kurssin, palautetaanko maksu minulle?
Kurssimaksu palautetaan vain, jos kurssi peruuntuu. Mikäli kurssi lakkautetaan opiskelijamäärän vähenemisen vuoksi tai opiskelija itse keskeyttää kurssin, ei jäljellä olevaa kurssimaksuosuutta palauteta.

Miten tavoitan opettajan?
Opiston päätoimisten opettajien yhteystiedot löytyvät kansalaisopiston opinto-oppaasta ja kotisivulta. Osa tuntiopettajista jakaa yhteystietonsa tunneilla. Muussa tapauksessa voit ottaa yhteyttä kansalaisopiston toimistoon p. 044 793 4515 tai kansalaisopisto@rauma.fi

Olen sairastunut enkä pääse tällä viikolla tunnille, miten minun tulee toimia?
Ryhmäkursseille yksittäisestä poissaolosta ei tarvitse ilmoittaa opiston toimistoon. Yksilöopetuksesta poissaolot ilmoitetaan opiston toimistoon tai opettajalle. Viikonloppuisin toimisto ei ole auki. Jos sairastut esim. ennen viikonloppukurssin alkua laita sähköpostia osoitteeseen kansalaisopisto@rauma.fi

Kurssi on jo alkanut, voinko vielä ilmoittautua mukaan?
Kyllä, mukaan voit tulla niin kauan kuin paikkoja on kurssilla vapaana.

En saanut erillistä viestiä kurssin alkamisesta, alkaako kurssi?
Alkavista kursseista ei lähetetä erikseen viestejä. Jos kurssi peruuntuu tai keskeytyy, lähetetään opiskelijoille viesti tekstiviestillä ja sähköpostilla.

Voinko vaihtaa ryhmää kesken kauden?
Voit, jos uudessa ryhmässä on tilaa. Jos kurssimaksu on uudessa ryhmässä suurempi maksat erotuksen uudella laskulla.

Voiko ystäväni osallistua puolestani kurssille?
Ei voi, kurssipaikka on henkilökohtainen.

Milloin Karin kampus valmistuu? Siirtyykö kaikki kansalaisopiston kurssit kampukselle?
Tämänhetkisen tiedon mukaan Karin kampus valmistuu syksyllä 2024. Osa kursseista siirtyy kampukselle. Kursseja järjestetään kuitenkin edelleen monessa toimipisteessä Raumalla.

Miten voin antaa palautetta/esittää kurssitoiveen?
Palautetta voi antaa lähettämällä sähköpostia kansalaisopisto@rauma.fi tai täyttämällä Rauman kaupungin palautelomakkeen: palautelomake.

Miten pääsen opettajaksi kansalaisopistoon?
Jos olet kiinnostunut opettamaan kansalaisopistolla, ota rohkeasti yhteyttä vastaavaan opettajaan/suunnittelijaan. Yhteystiedot löydät tästä.

Voinko osallistua kaikille kursseille vai tarvitseeko olla aikaisempia opintoja?
Kurssikuvauksessa on mainittu kurssin sisältö ja kenelle kurssi sopii. Osa kursseista sopii alkajille ja osa kursseista vaatii jo pohjatietoa.

Onko kursseille ikärajaa?
Kansalaisopisto on aikuisoppilaitos ja suurin osa kursseista on tarkoitettu aikuisille. Kurssikuvauksessa on erikseen mainittu, jos kurssi sopii lapsille tai nuorille.

Voiko kansalaisopiston kursseista saada alennusta?
Opetushallitus on myöntänyt opintoseteliavustusta työttömille yhteen kurssiin syys- ja kevätlukukautena. Avustuksen suuruus on puolet kurssimaksusta. Opintoseteliavustusta on myönnetty myös eläkeläisille, ja se on kohdennettu muistikoulu ja Juttu-Tupa -kursseille. Maahanmuuttajille avustus on kohdennettu suomen kielen kursseille.

Mikä on opistolaisyhdistys?
Rauman Kansalaisopiston Opistolaisyhdistyksen tarkoituksena on toimia opiston opiskelijoiden, opettajien ja opiston hallinnon yhdyssiteenä. Lisätietoa löydät opistolaisyhdistyksen kotisivulta: https://raumanopistolaisyhdistys.wordpress.com/

Hankinko itse materiaalin?
Useimmiten kyllä, kurssikuvauksessa on mainittu, jos materiaalit voi ostaa opettajalta tai jos kurssilla tehdään yhteistilaus materiaaleista.

Menetänkö kurssipaikkani, jos olen monta kertaa poissa?
Et menetä. Paikka on varattu sinulle, kunnes ilmoitat perumisesta opistolle.

Kannattaako minun ilmoittautua, jos kurssi näyttää olevan täynnä?
Ilman muuta kannattaa, kurssien tilanne elää koko ajan. Jos haluamaltasi kurssilta jää joku toinen pois, otamme yhteyttä seuraavaan varasijalla olevaan henkilöön. Jos varasijalle ilmoittautuneita on paljon, opisto saattaa järjestää myös saman sisältöisen lisäryhmän/ -kurssin, mistä ilmoitetaan jonossa oleville.