Rauman kuvataidekoulu

Haku lukuvuodelle 2024-2025

Kuvataidekouluun haetaan ilmoittautumalla hakujonoon: https://uusi.opistopalvelut.fi/rauma/fi/Kuvataidekoulun logo
Hakuaika on 2.5.-15.8.2024 klo 14 saakka.
Uudet 7-17-vuotiaat oppilaat otetaan ryhmiin ilmoittautumisjärjestyksessä.

Haku vapaille paikoille hakuajan jälkeen

Jos olet 7-17-vuotias ja sinua kiinnostaa kuvataidekoulussa opiskelu, soita koulunjohtajalle (puh 0447933427) tai lähetä sähköpostia (kuvataidekoulu@rauma.fi) ja kysele mahdollisia vapaita oppilaspaikkoja, jos huomasit asian vasta hakuajan jälkeen.

New students will be selected from the application queue (hakujono) in order at the end of August. Those in the application queue will receive information on how many get a student place.

Jatkoilmoittautuminen

Jatkavat oppilaat: koulussa jo opiskelevat oppilaat saavat keväällä sähköpostilla koteihin ilmoittautumislinkin, josta voi valita ensi lukuvuoden kurssin. Jatkoilmoittautumiseen muutama ohje:

  • Peruskurssit valitaan järjestyksessä. Jos olit tänä vuonna Peruskurssilla 1, ensi lukuvuodelle valitaan Peruskurssi 2, jne.
  • Peruskurssin 5 jälkeen voi valita pajan. Pajat voi valita itselle sopivassa järjestyksessä. Pajat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Pajoihin voidaan ottaa noin 12-16 opiskelijaa pajan toiminnasta riippuen.
  • Pajaopintoja valitsevilta pyydämme myös varavaihtoehtoa. Koulu ilmoittaa pajan vaihtumisesta vain silloin, jos ensimmäinen pajatoive ei toteudu.
  • Myös välivuoden pitäminen tai lopettaminen pitää ilmoittaa koululle mahdollisimman pian.

Tietoa kuvataidekoulusta

7-18-vuotiaat lapset ja nuoret opiskelevat kuvataiteen perusopintoja. Opetuksen tavoitteena on oman ilmaisun tukeminen, kulttuurin arvostaminen, taiteen tekemisen teoria sekä eri materiaalien ja välineiden tuntemus. Kuvataidekoulussa maalataan, piirretään, rakennellaan, valokuvataan, tehdään keramiikkaa  ja vedostetaan taidegrafiikkaa. Kuvataidekoulun opetus on säännöllistä ja tavoitteellista, pitkäjänteistä toimintaa, jossa oppilaat voivat kehittää ilmaisuaan ja löytää elinikäisen harrastuksen. Opinnot antavat valmiuksia myös ammattiopinnoille.

Peruskurssit 1-4
7-11-vuotiaat harjoittelevat havaintojen tekemistä ja tutustuvat taiteentekemisen eri materiaaleihin ja välineisiin. Työskentelyssä korostuu mielikuvitus, oma ilmaisu ja luovuus.

Työpajat
11-18-vuotiaat opiskelevat vuosittain vaihtuvissa työpajoissa syventäen tietojaan ja taitojaan esimerkiksi maalauksessa, piirtämisessä, taidegrafiikassa, valokuvauksessa, arkkitehtuurissa, kuvanveistossa ja keramiikan tekemisessä.