Rauman käsityökoulu Taitava

Käsityökoulu Taitava aloitti toimintansa Raumalla syyskuussa 2011.

Käsityökoulussa 9-16 vuotiaat tytöt ja pojat opiskelevat käsityön taiteen yleisen oppimäärän opetussuunnitelman mukaisesti.

Opetuksen osa-alueita ovat esinesuunnittelu ja esineiden valmistus, tekstiilin ja vaatetuksen suunnittelu ja valmistus sekä ympäristön suunnittelu ja rakentaminen. Opetus etenee tavoitteellisesti tasolta toiselle. Kokonaisuudessaan käsityön yleisen oppimäärän suorittaminen kestää 6 vuotta.

Opetuksen tavoitteena on, että oppilaan taidot ja tiedot, tekniikoiden ja materiaalien sekä työvälineiden monipuolinen tuntemus ja hallinta kehittyvät. Lisäksi opitaan esteettistä, visuaalista ja kulttuurista osaamista sekä perinteen taitamista. Käsityökoulussa mm. ommellaan, painetaan kangasta, huovutetaan, muovaillaan savesta, tehdään puutöitä – opitaan erilaisia käsityötekniikoita ja käytetään monipuolisesti erilaisia materiaaleja. Käsityökoulussa opetus on säännöllistä ja tavoitteellista, pitkäjänteistä toimintaa, jossa oppilaat voivat kehittää itsensä ilmaisemista ja löytää elämäänsä rikastuttavan elinikäisen harrastuksen. Käsityönopetus antaa valmiuksia myös ammattiopinnoille.

Lukukausimaksut 2017-2018 ovat 110 €/syksy ja 110 €/kevät.
Sisaralennus on -15 € toisesta sisaruksesta alkaen. Lukukausimaksuun sisältyvät opetus ja materiaalit.
Käsityökoulun työskentelytilat ovat pääosin Opistotalossa, Aittakarinkatu 10.