Rauman käsityökoulu Taitava

Lukuvuosi 2022-2023

Opetus alkaa viikolla 34 työjärjestyksen mukaan.

Luethan ennen opetuksen alkua huolellisesti Käsityökoulun hygieniatiedotteen

Käsityökoulu Taitavaan ei ole hakua. Vapaita paikkoja toimivissa ryhmissä voi kysellä puhelimitse tai sähköpostitse.

 

Käsityökoulu Taitava aloitti toimintansa Raumalla syyskuussa 2011.

Käsityökoulussa 7-18 vuotiaat raumalaiset lapset ja nuoret opiskelevat käsityön taiteen yleisen oppimäärän opetussuunnitelman mukaisesti.
Taiteen perusopetuksen opetussuunnitelman perusteet ovat uudistuneet 2018. Syksystä 2018 alkaen uusien ryhmien opetus on uuden opetussuunnitelman mukaista.

Opetuksen keskeiset sisällöt ovat Pukeutuminen-, Esine- ja Tekstiiliympäristöt, Palveluympäristöt ja Rakennetut ja luonnonympäristöt. Taidot ja tiedot, tekniikoiden ja materiaalien sekä työvälineiden monipuolinen tuntemus ja hallinta kehittyvät opetuksen edetessä. Opetus etenee tavoitteellisesti tasolta toiselle. Kokonaisuudessaan käsityön yleisen oppimäärän laajuus on 500 oppituntia.

Opetuksen tavoitteena on, että oppilaan taidot ja tiedot, tekniikoiden ja materiaalien sekä työvälineiden monipuolinen tuntemus ja hallinta kehittyvät. Lisäksi opitaan esteettistä, visuaalista ja kulttuurista osaamista sekä perinteen taitamista. Käsityökoulussa mm. ommellaan, painetaan kangasta, huovutetaan, muovaillaan savesta, tehdään puutöitä – opitaan erilaisia käsityötekniikoita ja käytetään monipuolisesti erilaisia materiaaleja. Käsityökoulussa opetus on säännöllistä ja tavoitteellista, pitkäjänteistä toimintaa, jossa oppilaat voivat kehittää itsensä ilmaisemista ja löytää elämäänsä rikastuttavan elinikäisen harrastuksen. Käsityönopetus antaa valmiuksia myös ammattiopinnoille.

Lukuvuosi maksu on 240 €, mikä laskutetaan kahdessa erässä: 120 €/syksy ja 120 €/kevät. Sisaralennus on -20 €/lukuvuosimaksu toisesta sisaruksesta alkaen. Alennuksen -20 € saa myös, jos opiskelee myös Kuvataidekoulussa tai Teatterikoulussa. Lukuvuosimaksuun sisältyvät opetus ja materiaalit.

Käsityökoulun työskentelytilat sijaitsevat pääosin Hj. Nortamon peruskoulun käsityötiloissa, Nummenvahe 6 A. Lukuvuoden 2022-2023 opetus alkaa viikolla 34.