Rauman käsityökoulu Taitava

Käsityökoulu Taitavaan ei ole hakua. Käsityökoulu Taitavan toiminta loppuu kevätlukukauden 2024 lopussa.

Lukuvuosi 2023-2024

Opetus alkaa viikolla 34 työjärjestyksen mukaan.

Käsityökoulu Taitava aloitti toimintansa Raumalla syyskuussa 2011.

Käsityökoulussa 7-18 vuotiaat raumalaiset lapset ja nuoret opiskelevat käsityön taiteen yleisen oppimäärän opetussuunnitelman mukaisesti.
Taiteen perusopetuksen opetussuunnitelman perusteet ovat uudistuneet 2018. Syksystä 2018 alkaen ryhmien opetus on uuden opetussuunnitelman mukaista.

Opetuksen keskeiset sisällöt ovat Pukeutuminen-, Esine- ja Tekstiiliympäristöt, Palveluympäristöt ja Rakennetut ja luonnonympäristöt. Taidot ja tiedot, tekniikoiden ja materiaalien sekä työvälineiden monipuolinen tuntemus ja hallinta kehittyvät opetuksen edetessä. Opetus etenee tavoitteellisesti tasolta toiselle. Kokonaisuudessaan käsityön yleisen oppimäärän laajuus on 500 oppituntia.

Opetuksen tavoitteena on, että oppilaan taidot ja tiedot, tekniikoiden ja materiaalien sekä työvälineiden monipuolinen tuntemus ja hallinta kehittyvät. Lisäksi opitaan esteettistä, visuaalista ja kulttuurista osaamista sekä perinteen taitamista. Käsityökoulussa mm. ommellaan, painetaan kangasta, huovutetaan, muovaillaan savesta, tehdään puutöitä – opitaan erilaisia käsityötekniikoita ja käytetään monipuolisesti erilaisia materiaaleja. Käsityökoulussa opetus on säännöllistä ja tavoitteellista, pitkäjänteistä toimintaa, jossa oppilaat voivat kehittää itsensä ilmaisemista ja löytää elämäänsä rikastuttavan elinikäisen harrastuksen. Käsityönopetus antaa valmiuksia myös ammattiopinnoille.

Lukuvuosi maksu on 240 €, mikä laskutetaan kahdessa erässä: 120 €/syksy ja 120 €/kevät. Sisaralennus on -20 €/lukuvuosimaksu toisesta sisaruksesta alkaen. Alennuksen -20 € saa myös, jos opiskelee myös Kuvataidekoulussa tai Teatterikoulussa. Lukuvuosimaksuun sisältyvät opetus ja materiaalit.

Käsityökoulun työskentelytilat sijaitsevat Hj. Nortamon peruskoulun käsityötiloissa, Nummenvahe 6 A. Lukuvuoden 2023-2024 opetus alkaa viikolla 34.