Ajankohtaista, tapahtumia

LUKUVUOSI 2020-2021

Lukuvuoden 2020-2021 opinto-opas on  luettavissa netissä:

Lukuvuoden 2020-2021 opinto-opas (pdf)

Opas jaetaan kaikkiin Rauman talouksiin ke 19.8.2020.
Ilmoittautuminen kursseille alkaa netissä  ke 26.8.2020 klo 18.00 ja seuraavana päivänä puhelimitse ja/tai käymällä opiston toimistossa.
Ilmoittautuminen jatkuu netissä ympäri vuorokauden ja toimistossa toimiston aukioloaikoina

VARAUTUMINEN KORONAPANDEMIAAN JA MUUTOKSET OPETUKSESSA JA OPISTON TOIMINNASSA

Kansalaisopisto noudattaa viranomaisten määräyksiä ja ohjeita koronatartuntojen leviämisen estämiseksi. Kenenkään ei pidä tulla kansalaisopiston kursseille eikä luennoille, jos hänellä on mitään sairastumiseen viittaavia oireita. Myöskään koronavirukselle altistuneet eivät saa tulla opistoon karanteenin aikana.

Joillain kursseilla osallistujien maksimimäärää on pienennetty, jotta turvavälit voidaan säilyttää. Joillain kursseilla ryhmät voidaan jakaa myös kahtia. Hyvästä käsihygieniasta on erittäin tärkeää pitää huolta. Kädet pestään opistolle tultaessa ja ennen kotiinlähtöä sekä aina aivastamisen tai yskimisen jälkeen. Kädet kuivataan kertakäyttöisiin paperisiin käsipyyhkeisiin. Jos vesisaippuapesu ei ole mahdollista, opiskelijan tulee varata oma käsihuuhde mukaan.

Mikäli koronapandemia tai muu vastaava keskeyttää lähiopetuksen, kurssit siirtyvät etäopetukseen mahdollisuuksien mukaan. Oppaaseen on merkitty @-merkillä ne kurssit, jotka siirtyvät etäopetukseen, mikäli lähiopetus kielletään. Opetuskertoja voidaan myös siirtää pidettäväksi myöhempänä ajankohtana. Jos lähiopetus joudutaan keskeyttämään, eikä ole korvaavaa tapaa järjestää opetusta, mahdollisista kurssimaksujen palautuksista päätetään myöhemmin erikseen.

MUUTOKSIA/KORJAUKSIA OPINTO-OPPAASEEN:

1101098 Etäyhteislaulut, kurssimaksu 19€ (hinta puuttui oppaasta)

8301032 Ukkojumppa A
8301033 Ukkojumppa B
8301034 Ukkojumppa C
Tänä vuonna ei käytetä kuntosalilaitteita. Oikea hinta on 45€

1104201 Pitsinnypläys A, 14.9.-5.10. ajalla opettajana Heli Laine, sen jälkeen Taina Uitto

1104205 Pitsinnypläys E 7.9.-8.10. ajalla opettajana Seija Nikander, sen jälkeen Taina Uitto

3202010 Maahanmuuttajille: suomalainen kulttuuri, mitä se on?
kurssi kokoontuu joka toinen viikko, aina parillisen viikon torstaina.

8301055 Selkäryhmä
8301076 Fasciamethod- lihashuoltotunti
Opettaja vaihtunut, Tiina Malisen tilalle tulee Jenna Kammi-Rahnasto

 

Älypuhelimen näyttö, jossa kuvakkeita.
Muu

Digiohjaushankkeen tietoisku – Googletili

Kansalaisopiston Digiohjaushankkeen puitteissa pääkirjastossa järjestetään joka toinen perjantai klo 10-12.15 tietoiskuja digiin liittyvistä aiheista. Jokaisen tietoiskun alussa on alustus, jonka jälkeen kokeillaan itse sovellusten toimintaa opettajan avustuksella ja keskustellaan aiheesta. Jokaisella osallistujalla tulee olla mukana oma älylaite – puhelin, tabletti,…

Älypuhelimen näyttö, jossa kuvakkeita.
Muu

Digiohjaus Lapin kirjastossa

Pulmia tietokoneen kanssa? Kysymyksiä kännykästä? Tabletin toiminnasta? Sähköinen asiointi? Atk-vertaisohjaajat auttavat sinua Lapin kirjastossa perjantaisin 18.9.-16.10. klo 13.30-15.30. Ota mukaan oma laitteesi, jos mahdollista. Ohjausta järjestävät Rauman kansalaisopisto Digiohjaus-hankkeen avulla ja Rauman kaupungin vanhuspalvelu. Vapaa pääsy.

Älypuhelimen näyttö, jossa kuvakkeita.
Muu

Digiohjaus pääkirjastossa

Pulmia tietokoneen kanssa? Kysymyksiä kännykästä? Tabletin toiminnasta? Sähköinen asiointi? Atk-vertaistukiohjaajat auttavat sinua pääkirjastossa maanantaisin klo 10-12 ja torstaisin klo 15-17. Ota mukaan oma laitteesi, jos mahdollista. Ohjausta järjestävät Rauman kansalaisopisto Digiohjaus-hankkeen avulla ja Rauman kaupungin vanhuspalvelu. Vapaa pääsy.

Älypuhelimen näyttö, jossa kuvakkeita.
Muu

Digikurssi kuulovammaisille ja kuulokojetta käyttäville

Kansalaisopiston järjestämällä kurssilla tutustutaan mm. internetin ja sen palveluiden käyttöön. Lisäksi perehdytään sosiaalisen median mahdollisuuksiin sekä tietotekniikan perusasioihin. Osallistujat voivat vaikuttaa myös sisältöihin ja etenemistahtiin. Kirjaston opetustilassa on induktiosilmukka ja opetusta kirjoitustulkataan. Vapaa pääsy.

Vanhan ajan mustavalkoinen kuva merimiehistä
Luento, seminaari

Luento: Valokuvailta, muistoja mereltä

Valokuvailta: Muistoja mereltä -luento Rauman Lyseon lukio, Urheilukatu 22 ke 23.9.2020 klo 18.00-19.30 Katsellaan yhdessä meriaiheisia kuvia ja muistellaan, millaisia tarinoita niihin liittyy. Järjestää Rauman kansalaisopisto yhteistyössä Rauman museon ja Rauman merimuseon kanssa. Vapaa pääsy. Luento siirtyy verkkoon, jos lähiopetus…

Luento, seminaari

Digikahvila

DIGIKAHVILA Tarvonsaaren koulu, Lyseokatu 2 to 13.00-14.30, ajalla 3.9.-26.11.2020 Kiinnostaako sinua digitalisaatio ja erilaiset digitaaliset laitteet ja palvelut. Tule mukaan keskustelemaan muiden aiheesta kiinnostuneiden kanssa päivän polttavimmista asioista liittyen digitalisaatioon. Jokaisella kerralla on erillinen digiin ja tietotekniikkaan liittyvä aihe ja…