Ajankohtaista, tapahtumia

Lukuvuosi 2020-2021

TIEDOTE 30.11.2020 Lähiopetus keskeytyy, osa kursseista etäopetukseen

Rauman kansalaisopiston yli 15-vuotiaiden kurssien lähiopetus keskeytetään 1.12. – 18.12.2020 koronaviruksen leviämisen estämiseksi. Päätös perustuu Satakunnan alueellisen tartuntatautien torjunnan työryhmän suositukseen. Opetus jatkuu soveltuvin osin etäopetuksena. Etäopetuksessa jatkavien ryhmien opettajat ovat yhteydessä omiin kurssilaisiinsa ja antavat ohjeistuksen etäopetukseen osallistumisesta.

Ohjeistus kasvomaskin käyttämisestä Rauman kansalaisopistossa 19.11.2020

Rauma on siirtynyt koronaepidemiassa kiihtymisvaiheeseen, minkä vuoksi terveysviranomaiset suosittelevat kasvomaskin käyttöä julkisissa sisätiloissa Rauman alueella. Tilanteen kehittymistä seurataan, eikä harrastustoimintaa ole toistaiseksi ollut syytä rajoittaa, kunhan yleisistä hygieniasuosituksista huolehditaan.

Maskiohjeistus

Rauman kansalaisopiston opetustoiminta jatkuu normaalisti lähiopetuksena. Kansalaisopiston toiminnan luonne aikuisikäisten harrastus- ja opiskelupaikkana poikkeaa muista oppilaitoksista, ja tästä johtuen Rauman kaupungin sivistystoimiala ohjeistaa käyttämään kasvomaskia 20.11.2020 alkaen kansalaisopiston kursseilla ja erityisesti niissä tilanteissa, joissa riittävää 1 – 2 metrin etäisyyttä ei voi pitää. Linjaus ei koske lasten ja nuorten taiteen perusopetusta.

Yli 15-vuotiaiden suositellaan käyttävän kasvomaskia kansalaisopiston käytössä olevissa opetus- ja aulatiloissa. Tarpeetonta oleskelua yleisissä tiloissa tulee edelleen välttää. Liikuntaryhmiin tultaessa kasvomaskia suositellaan käytettäväksi vähintään yleisissä tiloissa ja pukutiloissa (mikäli pukeutumistilojen käyttäminen on aivan välttämätöntä) sekä tilanteissa, joissa riittävää 1 – 2 metrin etäisyyttä ei voi pitää. Mikäli riittävä etäisyys toiseen liikkujaan toteutuu, voi maskin riisua liikuntasuorituksen ajaksi.

Kurssilaiset hankkivat itse omat kasvomaskinsa ja huolehtivat niiden asianmukaisesta hävittämisestä.

Maskinkäyttöohjeistus on voimassa toistaiseksi.

Käsi- ja yskimishygienia

Edelleen on erityisen tärkeää muistaa huolehtia hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta, välttää tarpeettomia fyysisiä kontakteja ja noudattaa turvavälejä. Lisäksi on muistettava, että sairaana tai vähänkään oireisena ei saa osallistua opetukseen

Asiakaspalvelu

Ensisijaisesti suosittelemme sähköistä ja puhelimitse tapahtuvaa asiointia. Maskia on suositeltavaa käyttää myös toimistossa asioidessa, mikäli paikan päälle tuleminen on välttämätöntä.

Huom!
Nojatuolimatka: Kodiksamin historia-luento 20.11.2020 on peruttu. Luento siirretään pidettäväksi keväälle tai syksylle 2021. Ilmoitamme uuden luentopäivän kun saamme sen tietoon.

Huom!
Teemu Heinon luento ”Arkipäivän tietoturva” piti olla 26.10.2020, mutta se siirtyy pidettäväksi maanantaina 14.12.2020 klo 18.-19.30.

Huom!
Matti Vanhasen luento  Parlamentarismi Suomessa: Eduskunnan rooli, 28.9.2020 luento siirtyy myöhemmälle syksyyn.
Ilmoitamme uuden luentopäivän heti kun saamme sen tietoon.

Lukuvuoden 2020-2021 opinto-opas

Lukuvuoden 2020-2021 opinto-opas (pdf)

Opas on jaettu kaikkiin Rauman talouksiin 19.8.2020. Ilmoittautuminen jatkuu netissä ympäri vuorokauden ja toimistossa toimiston aukioloaikoina.

Varautuminen koronapandemiaan ja muutokset opetuksessa ja opiston toiminnassa

Kansalaisopisto noudattaa viranomaisten määräyksiä ja ohjeita koronatartuntojen leviämisen estämiseksi. Kenenkään ei pidä tulla kansalaisopiston kursseille eikä luennoille, jos hänellä on mitään sairastumiseen viittaavia oireita. Myöskään koronavirukselle altistuneet eivät saa tulla opistoon karanteenin aikana.

Joillain kursseilla osallistujien maksimimäärää on pienennetty, jotta turvavälit voidaan säilyttää. Joillain kursseilla ryhmät voidaan jakaa myös kahtia. Hyvästä käsihygieniasta on erittäin tärkeää pitää huolta. Kädet pestään opistolle tultaessa ja ennen kotiinlähtöä sekä aina aivastamisen tai yskimisen jälkeen. Kädet kuivataan kertakäyttöisiin paperisiin käsipyyhkeisiin. Jos vesisaippuapesu ei ole mahdollista, opiskelijan tulee varata oma käsihuuhde mukaan.

Mikäli koronapandemia tai muu vastaava keskeyttää lähiopetuksen, kurssit siirtyvät etäopetukseen mahdollisuuksien mukaan. Oppaaseen on merkitty @-merkillä ne kurssit, jotka siirtyvät etäopetukseen, mikäli lähiopetus kielletään. Opetuskertoja voidaan myös siirtää pidettäväksi myöhempänä ajankohtana. Jos lähiopetus joudutaan keskeyttämään, eikä ole korvaavaa tapaa järjestää opetusta, mahdollisista kurssimaksujen palautuksista päätetään myöhemmin erikseen.

Muutoksia/korjauksia opinto-oppaaseen

1101098 Etäyhteislaulut, kurssimaksu 19 euroa, hinta puuttui oppaasta.

8301032 Ukkojumppa A
8301033 Ukkojumppa B
8301034 Ukkojumppa C
Tänä vuonna ei käytetä kuntosalilaitteita. Oikea hinta on 45 euroa.

8301055 Selkäryhmä
8301076 Fasciamethod- lihashuoltotunti
Opettaja vaihtunut, Tiina Malisen tilalle tulee Jenna Kammi-Rahnasto.

 

Rauman kansalaisopiston logo.
Luento, seminaari

Ikääntyvien yliopiston etäluento: Luova laiskuus ja hallittu hidastelu

Ikääntyvien yliopiston etäluento: Luova laiskuus ja hallittu hidastelu ke 9.12.2020 klo 14.00-16.00 Jyväskylän kesäyliopiston Ikääntyvien yliopiston etäluento. Luennoimassa etänä kasvatustieteen professori Juha T. Hakala, aiheena luova laiskuus ja hallittu hidastelu. Järjestää Rauman kansalaisopisto, luennon linkki lähetetään osallistujille.