Ajankohtaista, tapahtumia

LUKUVUOSI 2020-2021


Syksyn 2020 opinto-opas jaetaan kaikkiin Rauman talouksiin ke 19.8.2020.
Ilmoittautuminen kursseille alkaa netissä  ke 26.8.2020 klo 18.00 ja seuraavana päivänä puhelimitse ja/tai käymällä opiston toimistossa.
Ilmoittautuminen jatkuu netissä ympäri vuorokauden ja toimistossa toimiston aukioloaikoina

Kansalaisopistosta ja musiikkiopistosta hallinnollinen yksikkö

 

Elokuusta 2020 alkaen kansalaisopisto ja musiikkiopisto ovat yksi hallinnollinen kokonaisuus. Rehtoriksi tulee musiikkiopiston rehtori Mira Ellmén. Sekä kansalaisopistossa että musiikkiopistossa tulee olemaan apulaisrehtori, joka vastaa oppilaitoksen arjen sujumisesta. Kansalaisopiston apulaisrehtorina on Leena Haapio-Lehti, ja musiikkiopistoon taiteen perusopetuksen apulaisrehtoriksi on valittu Nelli Nieminen.

–Kuntalaisille muutos ei tule näkymään. Molempien opistojen toiminta jatkuu entisellä tavalla. Kansalaisopisto pysyy kansalaisopistona ja musiikkiopisto musiikkiopistona, kansalaisopiston rehtori Helinä Seikola tiivistää.

Hallinnollinen yhdistäminen toteutetaan samaan aikaan, kun Helinä Seikola jää eläkkeelle. Kansalaisopiston apulaisrehtori Leena Haapio-Lehti toimii kansalaisopiston vs. rehtorina Helinä Seikolan loman ajan eli 1.5.-31.7. ja Mira Ellmén aloittaa hallinnollisena rehtorina 1.8. Taiteen perusopetuksen apulaisrehtori Nelli Nieminen aloitti työt musiikkiopistossa 4.5.

Tavoitteena on opistotoiminnan vahvistaminen Raumalla. Muutoksella luodaan hallinnollisesti ja toiminnallisesti vahvempi yksikkö, jolla turvataan riittävät opetusresurssit. Samalla varmistetaan, että opistopalvelut pysyvät laadukkaana lähipalveluna kuntalaisille. Uudistuksella valmistaudutaan myös Karin kampuksen tulevaan toimintakulttuuriin, jossa yhteistyö tulee olemaan tiivistä ja tilat yhteiskäytössä.

Kevään 2020 Opinto-opas on luettavissa täältä (pdf)

Lukuvuoden 2019-2020 Opinto-opas on luettavissa täältä (pdf)