Mitä lupia tarvitsen?


Kalastonhoitomaksu tulee maksaa, jos on iältään 18–69-vuotias ja kalastaa vieheellä tai pyydyksillä tai ravustaa. Poikkeuksena ovat kalastajat, jotka ehtivät täyttää vähintään 65 vuotta 31.12.2023 mennessä.

Kalastuslaki edellyttää, että kalastajan tulee rekisteröityä, kun hän maksaa kalastonhoitomaksun ensimmäistä kertaa. Rekisteröinti tapahtuu Eräluvat.fi-verkkokaupassa tai puhelinpalvelussa 020 69 2424.

Mikäli haluaa kalastaa verkoilla, pitää pientä rysää, katiskaa, pitkäsiimaa tai rapumertaa, tai onkia siikaa useammalla kuin yhdellä vavalla, tulee lunastaa Rauman kaupungin pyydysmerkkejä. Vapaa-ajan kalastajan on oikeus saada luvat enintään kahdeksaan pyydysmerkkiin. Verkkokalastuksessa 8 pyydysmerkkiä oikeuttaa kalastamaan enintään 240 metrillä pohjaverkkoja tai 120 metrillä pintaverkkoja. Tarkemmat kalastusmääräykset sekä kalastuslupa-alueen kartta löytyvät yllä olevien linkkien takaa.

Pyydysmerkkejä voi ostaa verkkokaupasta sekä kaupungin palvelupiste Pyyrmanista, Valtakatu 2 A.

Kaupallinen kalastus

Kaupalliset kalastajat, jotka haluavat käyttöönsä enemmän kuin kahdeksan pyydysmerkkiä, hakevat luvan kirjallisesti. Rysäkalastukseen luvan myöntää ympäristö- ja lupalautakunta. Lupien saanti edellyttää hakijan rekisteröitymistä Varsinais-Suomen ELY-keskuksen ylläpitämään kaupallisten kalastajien rekisteriin.

Lupahakemus kaupalliseen verkkokalastukseen tai rysäkalastukseen Rauman kaupungin kalastulupa-alueella palautetaan joko sähköisesti osoitteeseen kirjaamo@rauma.fi tai postitse Rauman kaupunki, Ympäristönsuojelu, PL 104, 26101 Rauma.

Lisätietoja antaa

  • Sjöroos Joakim