Ajankohtaista

Maltti & Valtti -show riemastuttaa lapsiperheitä Lapin liikuntahallissa 2.10.

Maltti ja Valtti -promokuva.

Koko perheen Maltti & Valtti -show järjestetään sunnuntaina 2.10. klo 13 ja klo 15 Lapin liikuntahallissa osoitteessa Kirkkotie 6. Kello 12 alkaen lapset pääsevät suorittamaan myös tehtävärasteja, leikkimään temppuradalla ja tutustumaan paloautoon. Tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton.

– Tarjolla on pientä purtavaa ja grillistä voi ostaa makkaraa. Jaamme lapsille myös tikkareita, heijastimia sekä ilmapalloja, järjestelyistä vastaava Lapin VPK:n naisosastolainen Merja Lahdenpää kertoo.

Pikku Kakkosesta tutut, vauhdikkaat ja humoristiset, liikennepuistokonstaapelit Maltti ja Valtti opastavat lapsia ja perheitä liikenneturvallisuusasioissa mukaansatempaavien laulujen välityksellä.

– Tapahtuman teemana on turvallisuusviestintä, jota käsitellään toiminnan, ilon, riemun ja naurun säestämänä. Myös tehtävärasteilla turvallisuutta lähestytään leikin kautta, Lahdenpää sanoo.

Maltti & Valtti -show on yksi Rauman kaupungin vuoden 2022 osallistuvan budjetoinnin toteutuksista. Tapahtuman järjestelyistä vastaa Lapin VPK yhteistyössä Rauman kaupungin kanssa.

– Odotan tapahtumapäivää innolla. Toivon, että lapsiperheitä saapuu runsain määrin Lapin liikuntahalliin nauttimaan riemukkaasta yhdessäolosta, Lahdenpää lisää.

Rauman kaupunki toteutti tänä vuonna toisen kerran osallistuvaa budjetointia. Kaupunkilaiset ja kaikki Rauman asioista kiinnostuneet pääsivät keväällä ideoimaan, mihin 30 000 euron Mnuu huki -varat pitäisi kohdentaa. Toteutukseen eteni kaikkiaan neljä ehdotusta, joista kyseisen tapahtuman järjestäminen sai 267 ääntä.