Ajankohtaista

Senioreiden kulttuuriviikot ovat käynnissä – Penkkilenkki liikuttaa ikääntyneitä 7.10.

Ihmiset katselevat syksyisessä puistossa maalaavaa taiteilijaa.

Raumalla vietetään Senioreiden kulttuuriviikkoja 3.–16.10. Kahden viikon aikana konsertteja, luentoja ja museo-opastuksia sekä yhdessä liikkumiseen kannustavia tapahtumia järjestetään yli 20. Kulttuuri- ja taideohjelmaa toteutetaan myös palvelukodeissa asuville.

Päiväkohtainen ohjelma löytyy Senioreiden kulttuuriviikkojen nettisivuilta. Ohjelma on pääosin maksutonta ja kaikille avointa.

Penkkilenkille pääsee perjantaina

Perjantaina 7.10. lenkkeillään kulttuuriohjelman ja liikunnallisten aktiviteettien parissa. Rauman keskustaa kiertävän noin kolmen kilometrin pituisen reitin varrelle on sijoitettu 10 ohjelmapenkkiä, joissa voi levähtää ja nauttia kulttuuriohjelmasta, osallistua liikuntahaasteisiin ja tavata raumalaisia päättäjiä.

Reitti on esteetön ja sopii myös pyörätuolilla kuljettavaksi. Lenkin voi aloittaa mistä kohtaa tahansa ja kiertää haluamassaan järjestyksessä. Esitykset, ohjelma ja ohjattu toiminta penkeillä kestää noin 2–10 minuuttia.

Mukana esiintymässä ja ohjelmaa järjestämässä ovat taideyhdistys Inspira ry, RaumArs-taiteilijavierasohjelman yhdysvaltalaiset tanssijat Colette Krogol ja Matt Reeves yhdessä Rauman naisvoimistelijoiden Alyssa-ryhmän kanssa, sanataideohjaaja Aleksi Kumpula, Rauman Työväen Mieslaulajien pienryhmä säestäjänään Reino Suominen, Rauman taidemuseon Mona Mattila, Rauman Latu ry:n Harri Laiho, Rauman Seudun Työnhakijat ry:n KIPINÄ-hankkeen Ninni Viitanen, Rauman seurakunnan diakoniatyö ja Rauman liikuntapalveluiden liikunnanohjaaja Kimmo Kouru.

Osallisuuspenkillä on mahdollisuus tavata Ikäihmisten neuvoston edustajat Kalle Leppikorpi ja Riina Luukinen sekä sosiaali- ja terveysvaliokokunnan puheenjohtaja Mirja Ylijoki.

Lenkkikarttaan voi tutustua ennakkoon

Penkkilenkin karttaan voi tutustua ennakkoon Senioreiden kulttuuriviikkojen verkkosivuilla. Karttaa on jaossa myös tapahtuman aikana ohjelmapenkeillä.

Kartta toimii suunnistamisen ohella myös osallistumisen leimakorttina. Viidellä ohjelmapenkillä leimatun kartan avulla voi lunastaa itselleen pullakahvit kaupungintalon sisäpihalla Penkkilenkin aikana klo 13–16. Yksi leimakortti riittää yhdessä liikkuvalle seurueelle.

Tapahtumassa muistutetaan valtakunnallisesta Vie vanhus ulos -kampanjasta ja liikkumisen tärkeydestä vireyden tuojana ja toimintakyvyn ylläpitäjänä. Ulkoilutapahtuma on osa Senioreiden kulttuuriviikkojen tapahtumia sekä 2.–9.10. järjestettävää Vanhustenviikkoa, jota vietetään tänä vuonna teemalla Yhdessä ulos – joka iän oikeus.