Senioreiden kulttuuriviikot tarjoavat raumalaisille ikäihmisille ohjelmaa, elämyksiä ja tapahtumia 2.–15.10. Luvassa on esimerkiksi opastettuja kierroksia ja yhteislaulutilaisuuksia Raumalla ja Lapissa, Kulttuuria kaikille -esteettömyystempaus Rauman taidemuseolla, käsityö- ja taidepajoja sekä senioreita ilahduttavia konsertteja.

Kulttuuriviikkojen kokonaisuuteen on koottu myös jo olemassa olevaa ohjelmatarjontaa, jota järjestävät esimerkiksi Rauman kansalaisopisto, Kaunisjärven hyvinvointikeskuksen palvelutori, Rauman seurakunta ja TulesTalo.

– Monet raumalaiset yhdistykset ja toimijat tuottavat monipuolista kulttuuritarjontaa, kuten käsityötapaamisia, tanssiryhmiä, luentoja ja yhteisöllisiä kohtaamisia. Haluamme tuoda esiin mahdollisuuksia, joita ikääntyneet voivat hyödyntää myös kulttuuriviikkojen jälkeen, vastaava kulttuurituottaja Outi Lehtorinne kertoo.

Suuren suosion saavuttanut Penkkilenkki-tapahtuma tulee taas

Viime vuosilta tuttu Penkkilenkki tarjoaa ikääntyneille kulttuurin ja liikunnan iloa Rauman keskustassa perjantaina 6.10. klo 13–16.

Noin kolmen kilometrin pituisen reitin varrella on yhdeksän penkkiä, jotka tarjoavat muun muassa mielentaitojen harjoituksia luonnossa, yhteisöllisiä maalaushetkiä, tanssia ja hyvänmielen puistojumppaa. Penkkilenkillä voi myös kuulla Vanhan Raatihuoneen tulevasta restauroinnista sekä keskustella toiveista ja ajatuksista Ikäihmisten neuvoston jäsenten kanssa.

– Vähintään kolme penkkiä kiertäneille tarjotaan pullakahvit seurakunnan virastotalolla osoitteessa Kirkkokatu 2. Penkkilenkin karttoja jaetaan jokaisella penkkipisteellä. Kierroksen voi aloittaa esimerkiksi Raatihuoneen museopenkiltä, Kaunisjärvenpuiston testipenkiltä tai Savilanpuiston patsaspenkiltä, Lehtorinne sanoo.

Ohjelmaa viedään myös palvelutaloihin

Palvelutaloille ja asuinyksiköille on räätälöity oma ohjelmakokonaisuutensa. Varattavissa on ollut esimerkiksi tanssiesityksiä, raumankielisiä jaarituksia, Merimuseon peräkonttimuseo ja sanataidepajoja. Ohjelmia on varattu jo yli kymmeneen ikääntyneiden palvelutaloon ja asumisyksikköön.

– Palvelutaloille oli varattavissa noin 30 ohjelmapaikkaa. Nämä varattiin loppuun melkein heti, joten selkeästi tämän tyyppiselle kulttuuritarjonnalle on kysyntää, kulttuurituottaja Heini Järvenpää toteaa.

Senioreiden kulttuuriviikkojen ohjelma löytyy osoitteesta rauma.fi/senioreiden-kulttuuriviikot. Painetun ohjelmalehtisen voi noutaa Palvelupiste Pyyrmanista osoitteesta Valtakatu 2A tai Kaunisjärven hyvinvointikeskuksen palvelutorilta osoitteesta Steniuksenkatu 4. Poimintoja kulttuuriviikkojen ohjelmasta julkaistaan myös torstaina 28.9. sanomalehti Länsi-Suomessa.

Senioreiden kulttuuriviikot järjestää Rauman kaupungin kulttuuri- ja museopalvelut.